•  
     

6 voorlopige hechtenis advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Jiska Veenstra Specialist
Jiska Veenstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Wilma van Veldhuizen Specialist
Wilma van Veldhuizen
Fleuren Van Veldhuizen Advocaten
Roggestraat 111, 7311CC, Apeldoorn
Rianne Maliepaard Specialist
Rianne Maliepaard
Advocatenkantoor Maliepaard
Middenburcht 136, 3452 MT, Vleuten
Profiel Contact 160,00 p/u
Aimée Timorason
Aimée Timorason
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Rob Wortelboer Specialist
Rob Wortelboer
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Voorlopige hechtenis advocaten

GESPECIALISEERDE VOORLOPIGE HECHTENIS ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde voorlopige hechtenis advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat voorlopige hechtenis

Zit u in voorlopige hechtenis en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het strafrecht als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning als u in voorlopige hechtenis zit of als u dit boven het hoofd hangt.

Wat is voorlopige hechtenis?

De term ‘voorlopige hechtenis’ is een overkoepelende term voor zowel bewaring als gevangenhouding bij elkaar. Voordat een verdachte ter terechtzitting dient te verschijnen, zijn er diverse mogelijkheden om hem of haar vast te houden. Doordat de voorwaarden, redenen en benamingen telkens anders zijn, zullen we eerst een kort overzicht geven van de elementen van het voorarrest.

Het voorarrest

Het voorarrest is een term voor de periode waarin een verdachte kan worden vastgehouden. Dit begint met aanhouding voor verhoor, wat maximaal 18 uur kan duren. Eventueel kan dit verlengd worden met 6 uur wanneer de verdachte zijn identiteit niet bekend heeft gemaakt. Hierna kan inverzekeringstelling plaatsvinden, wat maximaal 6 dagen mag duren. Vervolgens kan voorlopige hechtenis plaatsvinden. Dit bestaat uit bewaring wat 14 dagen mag duren, en gevangenhouding wat 90 dagen mag duren. Totaal kan een verdachte dus 110 dagen in voorarrest zitten, waarvan 104 dagen in voorlopige hechtenis.

Terughoudendheid geboden bij voorlopige hechtenis

Een verdachte is onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen. Een verdachte mag daarom niet ‘alvast’ gestraft worden. Het is immers nog helemaal niet zeker of de verdachte ook een dader is. Daarom moet voorlopige hechtenis terughoudend worden toegepast. Laat daarom altijd een advocaat van Advocatenkantoren.nl nagaan of aan alle relevante wet- en regelgeving is voldaan.

Voorlopige hechtenis advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in voorlopige hechtenis procedures in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde voorlopige hechtenis advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN