•  
     

30 voogdij advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Mons Specialist
Laura Mons
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 195,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 195,00 p/u
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Lisette Plantema-Volkers
Lisette Plantema-Volkers
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle
Mariska Dorresteijn Specialist
Tessa Hendriks
Tessa Hendriks
Zwiers Advocaten
Randstad 21-43, 1314 BG, Almere
Jacquemain Sondeijker Specialist
Jacquemain Sondeijker
Valkenburgh Advocaten
Wim Duisenbergplantsoen 31, 6221 SE, Maastricht
Wim Schröder
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam

Voogdij advocaten

GESPECIALISEERDE VOOGDIJ ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde voogdij advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde voogdij advocaten.

Advocaat voogdij

Krijgt u te maken met voogdij en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde voogdij advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met voogdij als expertise. Het personen- en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van voogdij zaken.

Voogdij

In het familierecht kan sprake zijn van voogdij. De voogd is dan de natuurlijke of rechtspersoon die zorg draagt voor een onbekwame minderjarige. Er kan sprake zijn van voogdij wanneer de ouders zijn overleden of niet meer goed voor het kind kunnen zorgen.

Wat is voogdij precies?

Voogdij is het wettelijk gezag dat geen ouderlijk gezag is, over een minderjarige. De voogd is dus niet de ouder van het kind en kan eventueel worden opgedragen door de rechtbank. Het kan een rechtspersoon zijn die voor het kind zorgt, maar het kan ook een natuurlijke persoon zijn. Ook kunnen twee personen tezamen voogd worden. De voogd moet wel de voogdij aanvaarden om voogd te kunnen worden. Een meerderjarige kan niet onder voogdij worden geplaatst. Daar zijn wel andere regelingen voor, namelijk mentorschap, beschermingsbewind en curatele.

Hoe kan ik voogd worden?

Een persoon kan in beginsel op twee manieren worden benoemd tot voogd. Dit kan gebeuren op initiatief van de rechtbank, bijvoorbeeld wanneer de ouders overlijden of het gezag niet meer kunnen uitvoeren. Dit kan ook gebeuren op initiatief van de persoon die voogd wil worden. Het kan dan gaan om pleegouders. Zij kunnen zelf een verzoek indienen bij de rechtbank om voogd te worden.

Wilt u voogd worden van een minderjarige of hebt u vragen over de rechten en plichten van een voogd? Neem dan contact op met de gespecialiseerde advocaten van Advocatenkantoren.nl.

Voogdij advocaat nodig?

De vertoonde voogdij specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in voogdij zaken in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende voogdij advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren voogdij

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde voogdij advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde voogdij advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN