•  
     

7 beslaglegging advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jolien Klomp
Jolien Klomp
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Roxy de Weijer Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Beslaglegging advocaten

GESPECIALISEERDE BESLAGLEGGING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bij een beslaglegging? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde beslaglegging advocaten.

Advocaat beslaglegging

Wilt u beslag leggen of krijgt u te maken met een beslaglegging en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde beslaglegging advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het beslag- en executierecht als expertise. Het beslag- en executierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een beslaglegging.

Beslaglegging

Beslaglegging is een civielrechtelijke of strafrechtelijke maatregel. Deze twee soorten dienen te worden onderscheiden omdat ze beide een wezenlijk ander doel dienen. Ze zullen hierna kort besproken worden.

Civielrechtelijk beslag

In het civiele recht kan beslag worden gelegd op de bezittingen van een ander. Dit kan om twee redenen gedaan worden. Er kan sprake zijn van executoriaal beslag, waarmee beslag wordt gelegd op grond van een executoriale titel, bijvoorbeeld een uitspraak van de rechtbank. Dit beslag dient ertoe om zaken te verkopen om een vordering te voldoen. Hiernaast is er echter ook conservatoir beslag. Dit beslag kan zonder executoriale titel worden gelegd. Wel vindt er een rechterlijke toetsing plaats, maar hiervan wordt de wederpartij niet op de hoogte gesteld. Het is van belang om conservatoir beslag niet aan te kondigen, zodat de wederpartij niet in de gelegenheid is om vermogen weg te sluizen. Zo wordt zoveel mogelijk door het beslag getroffen. Wel is de beslaglegger aansprakelijk voor eventuele schade wanneer het beslag onterecht bleek.

Strafrechtelijk beslag

Daarnaast is er nog strafrechtelijk beslag. Verboden voorwerpen zullen door de politie in beslag worden genomen. Het gaat dan om een maatregel om te voorkomen dat deze voorwerpen in de maatschappij blijven circuleren. Ook kan bewijsmateriaal door beslag getroffen worden. In veel gevallen worden deze bewijsmaterialen aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. De rechter kan echter ook beslissen dat de voorwerpen vernietigd moeten worden.

Advocaat bij een beslaglegging nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in beslagleggingen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren beslaglegging

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde beslaglegging advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN