1 staatssteunrecht advocaat
IN HEERHUGOWAARD GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Anke Stellingwerff Beintema Specialist
Anke Stellingwerff Beintema
Maasdam Broers Fischer Advocaten
Laan van Vredenoord 19, 2289 DA, Rijswijk (Landelijk actief)
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Staatssteunrecht advocaten Heerhugowaard

GESPECIALISEERDE STAATSSTEUNRECHT ADVOCATEN HEERHUGOWAARD

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde staatssteunrecht advocaat in Heerhugowaard? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten met kennis over staatssteun in Heerhugowaard.

Staatssteunrecht specialisten Heerhugowaard

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde staatssteunrecht advocaten in Heerhugowaard. De experts in Heerhugowaard zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het staatssteunrecht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in staatssteun rechterlijke zaken. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van staatssteunrecht advocaten in Heerhugowaard, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle vraagstukken waar u in de praktijk mee te maken kunt krijgen.

Staatssteun in Heerhugowaard

Het komt in Heerhugowaard voor dat een onderneming staatssteun krijgt van de overheid. Denk hierbij aan het hanteren van een goedkopere prijs van producten, de aankoop/verkoop van grond door of aan de overheid, belastingvoordeel of een subsidie die door de overheid wordt verstrekt. Als er staatssteun wordt gegeven mag dit niet betekenen dat een onderneming hier groot voordeel door heeft ten opzichte van concurrenten die deze steun niet hebben gehad. Aan het ontvangen van staatssteun kleven dan ook een aantal belangrijke voorwaarden. De staatssteun dient dan ook gemeld te worden bij de Europese Commissie (EC). Vaak is staatssteun simpelweg verboden door de vaak oneerlijke concurrentie die er ontstaat. Hierop zijn er natuurlijk uitzonderingen, waardoor het duidelijk is dat het benaderen van een staatssteun advocaat in Heerhugowaard verstandig is. De advocaat kan u informeren, adviseren en juridisch bijstaan als u bezwaar wilt maken tegen staatssteun die is verstrekt of als u als ondernemer staatssteun wilt ontvangen. Zoals u kunt nagaan is het moeilijk te bepalen wanneer er geen sprake is van staatssteun en wanneer wel. Door het inschakelen van een gespecialiseerde staatssteun advocaat in Heerhugowaard bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wanneer is er sprake van staatssteun?

De redenen dat er staatssteun wordt gegeven in Heerhugowaard kunnen divers zijn. Zo kan een onderneming ondersteuning krijgen voor een betere milieu. Denk aan het duurzamer ontwikkelen van producten of diensten. Heeft een onderneming veel werknemers en zit de onderneming in een moeilijke financiële positie, waardoor de kans bestaat dat de onderneming failliet gaat en daardoor het personeel ontslagen dient te worden? Dan kan de overheid besluiten om deze onderneming staatssteun te geven om zo een faillissement te voorkomen en het personeel in dienst te houden, waardoor er geen grote werkloosheid optreedt. Wil de overheid een stuk grond aankopen of verkopen van of aan een ondernemer? Ook dan kan er sprake zijn van staatssteun. Vaak spreekt met in ieder geval over staatssteun als er economisch voordeel ontstaat richting een onderneming. In de praktijk is dit dus erg complexe materie. De steunmaatregelen of ander soort financieringsconstructies voor bedrijven, dienen gemeld te worden bij de EC (Europese Commissie). De Europese Commissie besluit uiteindelijk of de staatssteun gegrond is of niet. Belangrijk facet hierbij is dat de Europese Commissie kijkt of dat de staatssteun een algemeen belang dient t.o.v. de economie of samenleving. Als de Commissie besluit dat de staatssteun in Heerhugowaard onterecht is/was, kan dat logischerwijs resulteren in een hoop problemen voor de betreffende onderneming. Wat als de investering al gedaan is en deze terugbetaald dient te worden?

Staatssteun advocaat in Heerhugowaard

Heeft u een vraag over staatssteun of wilt u graag uw zaak voorleggen aan een deskundige en gespecialiseerde staatssteun advocaat in Heerhugowaard? Schroom dan niet om één van onze staatsrecht advocaten te benaderen via Advocatenkantoren.nl. De expertise van de advocaat kan een hoop betekenen voor uw zaak, zeker gezien de vaak grote financiële vraagstukken.

Advocaat staatssteunrecht in Heerhugowaard nodig?

Staatssteun advocaten of advocatenkantoren in Heerhugowaard kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het staatssteunrecht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een staatssteunrecht expert in Heerhugowaard voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een staatssteun advocaat in Heerhugowaard

Kom via Advocatenkantoren.nl in contact met uw gewenste staatssteun advocaat. Via het profiel van de door u gekozen advocaat kunt u uw aanvraag of vraag doorsturen. Onze juridische medewerkers zullen vervolgens uw aanvraag beoordelen. Mocht er meer informatie vereist zijn, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om uw aanvraag te bespreken. In het geval wij niet direct een geschikte advocaat tonen, kunt u via het helpdesk formulier uw zaak aan ons doorsturen. Zodoende kunnen wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat in Heerhugowaard. De aangesloten kantoren en advocaten Heerhugowaard geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten staatssteunrecht in Heerhugowaard. Neem direct contact op met een staatssteun specialist uit Heerhugowaard.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •