1 staatssteunrecht advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Anke Stellingwerff Beintema Specialist
Anke Stellingwerff Beintema
Maasdam Broers Fischer Advocaten
Laan van Vredenoord 19, 2289 DA, Rijswijk (Landelijk actief)
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Staatssteunrecht advocaten

GESPECIALISEERDE STAATSSTEUNRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde staatssteunrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten met kennis over staatssteun in uw regio.

Heeft u vraag of wilt u staatssteun aanvragen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het staatssteunrecht als expertise. Het staatssteunrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Op Advocatenkantoren.nl vindt u uitsluitend advocaten die gespecialiseerd zijn in staatssteun rechterlijke zaken. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van staatssteun.

Wat is staatssteunrecht?

Sommige bedrijven krijgen van de overheid staatssteun. Dit kan in de vorm van een subsidie zijn of bijvoorbeeld door het hanteren van lagere grondprijzen. Logischerwijs mag deze steun niet inhouden dat er oneerlijke concurrentie ontstaat tussen bedrijven. Er kleven dus een hoop voorwaarden aan het ontvangen van staatssteun waar ook de EC (Europese Commissie) een grote rol in speelt. In de meeste gevallen is staatssteun dan ook gewoon verboden, maar er zijn uitzonderingen. Een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in het staatssteunrecht kan u als ondernemer adviseren als u staatssteun wilt aanvragen of als u denkt dat staatssteun leidt tot oneerlijke concurrentie op de markt. Het is moeilijk te bepalen wanneer er precies sprake is van staatssteun en wanneer niet. Een gespecialiseerde staatssteunrecht advocaat heeft de juiste kennis in huis om u hierin te begeleiden en u van juridisch advies te voorzien.

Wanneer wel staatssteun?

Gaat een grote onderneming mogelijk failliet, waardoor er veel ontslagen vallen? Dan kan de overheid besluiten om deze onderneming te steunen om zo de werkgelegenheid van deze onderneming te behouden. De overheid kan ook staatssteun geven om bedrijven de omslag te laten maken naar bijvoorbeeld het ontwikkelen groenere producten voor een betere wereld. Zo zijn er nog een aantal voorbeelden te noemen die het geven van staatssteun mogelijk te maken. Deze steunmaatregelen voor bedrijven, vaak door een subsidie te verstrekken, dienen wel gemeld te worden bij de EC (Europese Commissie). Over wanneer er precies sprake is van staatssteun kan onduidelijk over bestaan. Men spreekt in ieder geval over staatssteun als een onderneming economisch voordeel krijgt, denk aan een belastingvoordeel. Maar ook als een onderneming mogelijk wordt gemaakt om een massa ontslag te voorkomen of culturele instellingen die met de staatssteun hun diensten kunnen blijven aanbieden. De Europese Commissie bepaalt uiteindelijk of de steunmaatregelen goedgekeurd worden. Hierbij is dus een belangrijk onderdeel dat deze steun een algemeen belang dient t.o.v. de samenleving of economie.

Staatssteunrecht advocaat

Als onderneming kan onterechte staatssteun resulteren in een groot financiële probleem. Wat als de steun onrechtmatig was en de onderneming hierdoor de steun terug moet betalen? Als de investering met het geld al gemaakt is en je moet deze terugbetalen, heeft dat direct een grote invloed op de economische positie van de onderneming. Een staatssteun advocaat adviseert ondernemingen en (semi) overheden bij alle aspecten die te maken hebben met staatssteun. Dit kunnen uiteenlopende zaken zijn, zoals financieringsconstructies, verkoop of aankoop van grond door de overheid van of aan een onderneming en bijvoorbeeld het onderhandelen van contracten. Wilt u staatssteun ontvangen, heeft u een vraag of wilt u bezwaar maken tegen staatssteun die is verstrekt? Raadpleeg dan één van de staatssteunrecht advocaten welke te vinden zijn op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat staatssteunrecht nodig?

De vertoonde staatssteun specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het staatssteunrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren staatssteunrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren staatssteunrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde staatssteun advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •