•  
     

8 psychiatrisch patiëntenrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Paul van Putten Specialist
Paul van Putten
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Manon  van Meurs Specialist
Manon van Meurs
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Mirjam Nieuwendijk Specialist
Mirjam Nieuwendijk
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Mirjam van der Weide Specialist
Mirjam van der Weide
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Elwin Boskma Specialist
Elwin Boskma
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Simeon Burmeister Specialist
Simeon Burmeister
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Rob Wortelboer Specialist
Rob Wortelboer
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Psychiatrisch patiëntenrecht advocaten

GESPECIALISEERDE PSYCHIATRISCH PATIËNTENRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat psychiatrisch patiëntenrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten psychiatrisch patiëntenrecht.

Advocaat psychiatrisch patiëntenrecht

Heeft u te maken met het psychiatrisch patiëntenrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde psychiatrisch patiëntenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met psychiatrisch patiëntenrecht als expertise. Het psychiatrisch patiëntenrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het psychiatrisch patiëntenrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van psychiatrisch patiëntenrecht.

Wat is psychiatrisch patiëntenrecht?

Een psychiatrisch patiënt heeft tal van rechten, maar ook verplichtingen. Soms kan het gebeuren dat iemand naar zijn idee zeer plotseling en zonder reden tegen zijn wil wordt opgenomen. Dat kan. Een rechter kan namelijk besluiten tot dwangopname in een psychiatrisch ziekenhuis. De eisen daarvoor zijn echter hoog en een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u helpen om uw rechten ten volle te benutten en uw belangen te behartigen.

Vaak spoed bij psychiatrisch patiëntenrecht

Bij zaken binnen het psychiatrisch patiëntenrecht is vaak haast geboden. Soms is een cliënt al opgenomen en soms is die gedwongen opname aanstaande en wil een cliënt er alles aan doen om gedwongen opname te voorkomen. Een advocaat kan de cliënt hierbij helpen. Uiteraard kan dit ook wanneer het niet u betreft, maar een naaste of een familielid.

Wanneer gedwongen opname binnen het psychiatrisch patiëntenrecht?

Zoals hierboven al vermeld kan niet iedereen zomaar worden opgenomen. Er moet grofweg aan vier eisen worden voldaan. Allereerst moet er sprake zijn van een aantoonbare medische geestesstoornis. Een vermoeden is niet voldoende; de stoornis moet kunnen worden aangetoond. Daarnaast moet die stoornis gevaar veroorzaken. Dat kan gevaar voor de patiënt zelf zijn, maar ook gevaar voor een ander of gevaar voor de maatschappij. Ten derde moet dat gevaar feitelijk worden onderbouwd in de medische verklaring. Tot slot moet dat gevaar enkel binnen de psychiatrie worden afgewend; familie en vrienden moeten dus niets meer kunnen betekenen.

Binnen deze vier voorwaarden is er voor een advocaat veel speelruimte om te pleiten voor een oplossing die voor de cliënt het beste werkt. De advocaat zal daarom eerst informeren wat uw gewenste uitkomst zal zijn en kijken welke uitkomsten daarbij reëel zijn.

Advocaat psychiatrisch patiëntenrecht nodig?

De vertoonde psychiatrisch patiëntenrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het psychiatrisch patiëntenrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de psychiatrisch patiëntenrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat psychiatrisch patiëntenrecht.

Advocaten en advocatenkantoren psychiatrisch patiëntenrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren psychiatrisch patiëntenrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde psychiatrisch patiëntenrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN