•  
     

6 inbewaringstelling advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Manon  van Meurs Specialist
Manon van Meurs
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Mirjam Nieuwendijk Specialist
Mirjam Nieuwendijk
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Mirjam van der Weide Specialist
Mirjam van der Weide
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Elwin Boskma Specialist
Elwin Boskma
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Rob Wortelboer Specialist
Rob Wortelboer
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Inbewaringstelling advocaten

GESPECIALISEERDE INBEWARINGSTELLING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde inbewaringstelling advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde IBS advocaten.

Advocaat inbewaringstelling

Wilt bezwaar maken tegen inbewaringstelling (IBS) of wilt u een inbewaringstelling aanvragen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met inbewaringstelling (IBS) als expertise. Het psychiatrisch patiëntenrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van inbewaringstelling vraagstukken.

Wat is inbewaringstelling (IBS)?

Een inbewaringstelling, veelal afgekort tot IBS, is de maatregel waarbij iemand middels gedwongen opname in een psychiatrische instelling wordt opgenomen.

Hoe kan IBS worden opgelegd?

Deze maatregel moet worden afgegeven door de burgemeester, waarna de patiënt onverwijld wordt opgenomen. De rechter zal binnen drie dagen moeten nagaan of grond bestaat om de IBS nog drie weken te laten voortduren. Is dat niet het geval, dan kan de patiënt alsnog op vrijwillige grond worden opgenomen. De rechter kan ook een voorwaardelijke uitspraak doen, een tijdelijke uitspraak, of besluiten tot nader onderzoek, schorsing, opschorting, uitstel of sepot.

IBS aanvragen

IBS kan worden aangevraagd door de ouders, huisarts, partner, crisisdienst of groepsleiding wanneer de patiënt een gevaar is voor zichzelf, anderen of zijn omgeving. Een psychiater zal beoordelen of de aanvraag terecht lijkt, en vervolgens bij de burgemeester de IBS aanvragen. Geeft de burgemeester de IBS af, dan kan de patiënt onvrijwillig worden opgenomen, medicatie en een behandeling krijgen. Deze behandeling zal altijd via een psychiater gaan.

Wilt u IBS aanvragen voor een persoon maar zoekt u naar de beste manier om dat voor elkaar te krijgen? Neem dan contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl. Zij kunnen met u meedenken en aangeven wat de manieren zijn om IBS aan te vragen.

Advocaat IBS nodig?

De vertoonde IBS specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in inbewaringstelling in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende inbewaringstelling advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren inbewaringstelling

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde IBS advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde inbewaringstelling advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN