•  
     

0 pensioenregeling advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Pensioenregeling advocaten

GESPECIALISEERDE PENSIOENREGELING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde pensioenregeling advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde pensioenregeling advocaten.

Advocaat pensioenregeling

Heeft u een juridisch conflict of vragen over uw pensioenregeling en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde pensioenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met pensioenregelingen als expertise. Het pensioenrecht is continu in beweging, waardoor een deskundige advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning als u vragen of een geschil heeft over uw pensioenregeling.

Wat staat er in een pensioenregeling?

In de pensioenregeling zijn alle afspraken omtrent het pensioen vastgelegd. De inhoud ervan wordt veelal vastgelegd door de vakbonden en de werkgevers, eventueel vertegenwoordigd middels andere organisaties.

Soorten pensioenregelingen

Er zijn tegenwoordig drie soorten pensioenregelingen: de uitkeringsovereenkomst, de kapitaalovereenkomst en de premieovereenkomst. De uitkeringsovereenkomst biedt de meeste zekerheid. Hierbij weet de verzekerde exact vooraf al wat de uitkering zal zijn. Eventuele tegenvallende rendementen zijn voor de pensioenuitvoerder, wat gunstig is voor de verzekerde werknemer. Daarnaast is er de kapitaalovereenkomst. Hierbij staat het kapitaal op de pensioendatum vast, maar moet op dat moment nog wel het kapitaal worden omgezet in periodieke pensioenuitkeringen. Tegenvallende rendementen tot de pensioendatum zijn voor rekening van de pensioenuitvoerder, maar tegenvallende rendementen vanaf de pensioendatum zijn voor rekening van de verzekerde. Wanneer de rendementen tegenvallen, zal immers met hetzelfde kapitaal periodiek minder uitgekeerd kunnen worden. Ten slotte zijn er nog premieovereenkomsten, waar alleen de te betalen premie vast ligt, en de uitkering afhangt van de betaalde premies, hoelang de werkgever de premies betaald heeft en de rendementen.

Conflicten over de uitleg van de regeling

Het kan gebeuren dat twee partijen anders denken over de inhoud van de regeling. Het is dan de vraag wat de juiste uitleg is. Dergelijke geschillen worden veelal voorgelegd aan een arbiter in een arbitrageprocedure. De arbiter zal vervolgens tot een juiste oplossing trachten te komen. Wilt u meer informatie over deze procedure? Neem dan contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Pensioenregeling advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in pensioenregelingen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren pensioenregelingen

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde pensioenregeling advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde pensioenregeling advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN