•  
     

0 kapitaalovereenkomst advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Kapitaalovereenkomst advocaten

GESPECIALISEERDE KAPITAALOVEREENKOMST ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde kapitaalovereenkomst advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde kapitaalovereenkomst advocaten.

Advocaat kapitaalovereenkomst

Heeft u een juridisch geschil of vragen over een kapitaalovereenkomst en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde pensioenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met kapitaalovereenkomsten als expertise. Het pensioenrecht is continu in beweging, waardoor een deskundige advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning als u vragen of een geschil heeft met betrekking tot een kapitaalovereenkomst.

Wat is een kapitaalovereenkomst?

Wanneer tussen werkgever en werknemer bepaalde afspraken worden gemaakt over de opbouw van een pensioen, dan wordt dit vastgelegd in een pensioenovereenkomst. Eén van de vormen van zo’n pensioenovereenkomst is de kapitaalovereenkomst.

Wat houdt de kapitaalovereenkomst in?

Bij een kapitaalovereenkomst worden vooraf afspraken gemaakt over de hoogte van de pensioensom op de pensioendatum. Er wordt dan in de overeenkomst vastgelegd dat – eenvoudig gezegd – op pensioendatum X een bedrag van € Y bestaat. Dit kapitaal moet dan nog wel worden omgezet in periodieke uitkeringen. Hoe hoog deze uitkeringen zijn, hangt af van de rente die op het moment van bereiken van de pensioendatum behaald kunnen worden. Is de rente tegen die tijd hoog, dan kunnen de periodieke uitkeringen hoger zijn. Is de rente tegen die tijd laag, dan zullen de periodieke uitkeringen daarom lager zijn. Tijdens het opbouwen van het pensioen ligt het risico voor tegenvallende rendementen bij de pensioenuitvoerder. Er is immers een vast bedrag afgesproken dat op de pensioendatum verzameld moet zijn. Vanaf de pensioendatum ligt het risico bij de werknemer, evenals het zogenaamde langlevenrisico: het risico dat iemand langer leeft dan vooraf werd verwacht. Dat is logisch, omdat pas op de pensioendatum wordt berekend wat de periodieke uitkeringen kunnen zijn. Worden de mensen tegen die tijd ouder, dan zal de pensioenuitvoerder periodiek minder kunnen uitkeren dan wanneer de mensen minder oud worden.

Let op de risico’s

Omdat de hoogte van de periodieke pensioenuitkeringen pas wordt vastgelegd op het moment dat de pensioendatum is aangebroken, is de hoogte van die uitkeringen onzeker tot op dat moment. Dit maakt het heel lastig om te berekenen wat de uitkeringen zullen zijn. Let daarom goed op met deze vorm van pensioen. Een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u uiteraard alles over deze variant vertellen en u helpen met vragen en geschillen.

Kapitaalovereenkomst advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in kapitaalovereenkomsten in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren kapitaalovereenkomsten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde kapitaalovereenkomst advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde kapitaalovereenkomst advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN