•  
     

0 pensioenuitvoerder advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Pensioenuitvoerder advocaten

GESPECIALISEERDE PENSIOENUITVOERDER ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat voor een geschil met een pensioenuitvoerder? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde pensioenuitvoerder advocaten.

Advocaat pensioenuitvoerder

Heeft u een juridisch geschil met de pensioenuitvoerder en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde pensioenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met pensioenrecht als expertise. Het pensioenrecht is continu in beweging, waardoor een deskundige advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning als u vragen of een geschil heeft met betrekking tot de pensioenuitvoerder.

Pensioenuitvoerder

De pensioenuitvoerder is het bedrijf dat de pensioenen beheert. Veelal is dit een pensioenfonds, maar het kan ook een verzekeraar zijn. De werkgever en werknemer betalen samen de premies aan de pensioenuitvoerder, die vervolgens uitvoering geeft aan het pensioen. De pensioenuitvoerder zorgt ervoor dat het ingelegde geld beheerd wordt en na verloop van tijd een zeker rendement oplevert zodat voor alle werknemers voldoende geld beschikbaar is om het pensioen te kunnen uitkeren. Werkgevers zijn verplicht om het pensioen bij één van de pensioenuitvoerders onder te brengen; ze kunnen dit niet in eigen beheer doen. Dit is zo geregeld om te voorkomen dat wanneer een onderneming in financiële problemen raakt, de pensioenen verdampen en verdwijnen.

Welke verschillende pensioenuitvoerders zijn er?

Er zijn tal van pensioenuitvoerders, die in een aantal groepen zijn in te delen. Er zijn bedrijfstakpensioenfondsen die de pensioenen van een specifieke bedrijfstak verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) voor onderwijs en overheid. Grote ondernemingen kunnen een eigen pensioenfonds hebben, een zogenaamd ondernemingspensioenfonds. Denk aan Shell, Unilever en Ahold. Ook zijn er beroepspensioenfondsen, die voor een specifieke beroepsgroep de pensioenen beheert. Denk aan huisartsen, notarissen en dierenartsen. Daarnaast zijn er nog de algemene fondsen, zoals het algemeen pensioenfonds en de verzekeraars.

Kan ik zelf een pensioenuitvoerder kiezen?

U kunt doorgaans niet zelf een pensioenuitvoerder kiezen. Wanneer u bijvoorbeeld bij de overheid werkzaam bent, zal het pensioen door het ABP geregeld worden. U kunt dan niet zelf kiezen het pensioen door een ander fonds te laten beheren. Wanneer u geen pensioen via de werkgever regelt, kunt u uiteraard wel zelf kiezen. Een zzp’er kan bijvoorbeeld helemaal zelf besluiten hoe en waar hij zijn of haar pensioen regelt. Voor deskundig advies op maat neemt u contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in pensioenzaken in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde pensioenuitvoerder advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde pensioenuitvoerder advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN