•  
     

1 onteigeningswet advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Onteigeningswet advocaten

GESPECIALISEERDE ONTEIGENINGSWET ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde onteigeningswet advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten onteigeningswet.

Advocaat onteigeningswet

Krijgt u te maken met de onteigeningswet en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde onteigeningswet advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met de onteigeningswet als expertise. Het onteigeningsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken met betrekking tot de onteigeningswet. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van de onteigeningswet.

Wat is de onteigeningswet?

In Nederland hebben we een Onteigeningswet. Deze wet is opgesteld in 1851, maar uiteraard aan de wensen van de tijd aangepast. De basis is echter nog steeds hetzelfde: de overheid heeft de mogelijkheid om onroerend goed te onteigenen als dit gebruikt moet worden voor het algemene nut.

Wat te doen als onteigening dreigt?

Wanneer u weet of ook maar vermoedt dat een onteigeningsprocedure tegen een van uw eigendommen wordt gestart, is het van groot belang dat u juridische hulp van een van de advocaten van Advocatenkantoren.nl inschakelt. Het is belangrijk dat reeds vanaf het begin duidelijk is wat uw wensen zijn en het is dan ook van belang dat u in de onderhandelingen niet uw hand overspeelt. Een advocaat heeft veel ervaring met de gang van zaken en weet precies wat in uw belang is. Uiteindelijk kan de gemeente via de rechter de onteigening afdwingen; de kans is dus doorgaans klein dat iemand de onteigening kan tegenhouden als echt het algemeen nut wordt gediend.

Recht op schadevergoeding

De gemeente of andere overheidsinstantie zal voor het starten van de onteigeningsprocedure altijd proberen om het betreffende object aan te schaffen. Lukt dat, dan is daarmee de kous af. Gaat u niet met het aanbod akkoord, dan zal de overheid de onteigeningsprocedure bij de rechter in gang zetten. De rechter kijkt dan of onteigening geoorloofd is en wat een passende schadevergoeding is. Die schadevergoeding is puur een schadevergoeding: u kunt dus zeker niet miljoenen krijgen voor een ‘gewone’ woning, puur omdat de gemeente een weg op de plaats van die woning wil leggen. Een advocaat kan inschatten wat een reële schadevergoeding zal zijn.

Advocaat onteigeningswet nodig?

De vertoonde onteigeningswet specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in de onteigeningswet in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de onteigeningswet advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat onteigeningswet.

Advocaten en advocatenkantoren onteigeningswet

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren onteigeningswet op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde onteigeningswet advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN