•  
     

1 onteigeningsprocedure advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Onteigeningsprocedure advocaten

GESPECIALISEERDE ONTEIGENINGSPROCEDURE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde onteigeningsprocedure advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten onteigeningsprocedure.

Advocaat onteigeningsprocedure

Heeft u te maken met een onteigeningsprocedure en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde onteigeningsprocedure advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met onteigeningsprocedures als expertise. Het onteigeningsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken met betrekking tot onteigeningsprocedures. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van een onteigeningsprocedure.

Onteigeningsprocedure

Men is vaak erg huiverig voor een onteigeningsprocedure. Dat is ook wel enigszins te begrijpen. Iemand bezit grond of een gebouw en moet dat afstaan aan de gemeente. Het is echter niet zo dat de eigenaar met lege handen blijft staan; de onteigeningsprocedure is van veel waarborgen voorzien.

Voor de onteigeningsprocedure

Allereerst zal de overheid proberen om de desbetreffende grond of het desbetreffende gebouw zelf van u te kopen. Hiervoor dient een taxatie als uitgangspunt voor de onderhandelingen. De overheid doet u op basis daarvan een bod; het is aan u of u dat bod accepteert. Doet u dat, dan is de zaak afgerond en komt het niet tot de onteigeningsprocedure. Accepteert u dat bod niet, dan wordt een onteigeningsprocedure gestart.

Hoe verloopt de onteigeningsprocedure?

De eigenlijke onteigeningsprocedure bestaat uit twee fasen. Allereerst is er de administratieve fase. Hierin vraagt de overheid toestemming aan de regering om een onteigeningsbesluit te nemen. Belanghebbenden kunnen daarbij hun mening geven over het besluit. Vervolgens start de gerechterlijke fase. Hierbij wordt de rechter door de overheid gevraagd om de onteigening uit te spreken. Uiteraard kunnen belanghebbenden daarbij hun visie geven. De rechter beslist of de onteigening doorgang mag vinden en welke schadevergoeding moet worden betaald.

Krijgt u mogelijk te maken met een onteigeningsprocedure? Zorg dan dat u sterk in uw schoenen staat en schakel tijdig een advocaat van Advocatenkantoren.nl in. Zo laat u zich niet afschepen en weet u zeker dat uw belangen optimaal worden behartigd.

Advocaat onteigeningsprocedure nodig?

De vertoonde onteigeningsprocedure specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in onteigeningsprocedures in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de onteigeningsprocedure advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat onteigeningsprocedure.

Advocaten en advocatenkantoren onteigeningsprocedure

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren onteigeningsprocedure op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde onteigeningsprocedure advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN