1 onteigeningsrecht advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Onteigeningsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE ONTEIGENINGSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat onteigeningsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten onteigeningsrecht.

Advocaat onteigeningsrecht

Heeft u te maken met het onteigeningsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde onteigeningsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met onteigeningsrecht als expertise. Het onteigeningsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het onteigeningsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van onteigeningsrecht.

Wat is onteigeningsrecht?

Soms kan het gebeuren dat de overheid de eigendom van burgers nodig heeft om een bepaald doel te bereiken. Het is immers onwenselijk als een snelweg omgelegd wordt, maar één bewoner weigert om zijn woning te verkopen aan de gemeente. Je kunt twisten over de redelijkheid waarmee de overheid soms overgaat tot onteigening en precies die kwesties worden in het onteigeningsrecht behandeld.

Mag de overheid zomaar onteigenen?

De overheid mag zeker niet zomaar tot onteigening overgaan. Om te voorkomen dat de overheid hier willekeurig handelt, is de zogenaamde Onteigeningswet opgesteld. Hierin wordt bepaald wat de overheid wel en niet mag doen bij het onteigenen van eigendom.

In beginsel kent de onteigeningsprocedure twee fasen. Allereerst is er een administratieve fase. Hierbij stelt de overheid de noodzaak en urgentie van de onteigening vast. Ook moet uiteraard het algemeen belang voorop staan bij de onteigening. Hierbij moet de overheid aan tal van eisen voldoen; gelukkig mag de overheid niet zomaar eigendom afnemen.

De gerechtelijke fase in het onteigeningsrecht

De tweede fase in de onteigeningsprocedure is de gerechtelijke fase. Hieraan komt men pas toe wanneer niet minnelijk geschikt kan worden. Dat houdt in dat de overheid eerst haar best doet om met de burger om de tafel te gaan en de eigendom over te kopen. Hiervoor moet uiteraard wel een redelijk bedrag worden geboden. Wanneer burger en overheid het niet eens worden, komt de rechter in beeld. Hierbij stelt de rechter de hoogte van de schadeloosstelling vast, nadat is vastgesteld of de onteigening echt doorgang moet vinden.

Op Advocatenkantoren.nl vindt u advocaten die u met raad en daad terzijde kunnen staan wanneer de overheid een eigendom wil onteigenen.

Advocaat onteigeningsrecht nodig?

De vertoonde onteigeningsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het onteigeningsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de onteigeningsrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat onteigeningsrecht.

Advocaten en advocatenkantoren onteigeningsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren onteigeningsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde onteigeningsrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •