•  
     

13 mentorschap advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Claudia Fischer-Fuhler Specialist
Claudia Fischer-Fuhler
Advocatenkantoor Fischer-Fuhler
Ullevi 13, 7825 SC, Emmen
Maartje Braat
Maartje Braat
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Jan Ferenc Sabaroedin Specialist
Jan Ferenc Sabaroedin
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 165,00 p/u
Willeke Krieger Specialist
Willeke Krieger
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 190,00 p/u
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Pui Ling Specialist
Pui Ling
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Paul van Putten Specialist
Paul van Putten
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Charlotte van Beukering-Michielsen Specialist
Charlotte van Beukering-Michielsen
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 245,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Charifa Achekar
Charifa Achekar
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Nickie Groen Specialist
Nickie Groen
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Rianne Maliepaard Specialist
Rianne Maliepaard
Advocatenkantoor Maliepaard
Middenburcht 136, 3452 MT, Vleuten
Profiel Contact 160,00 p/u

Mentorschap advocaten

GESPECIALISEERDE MENTORSCHAP ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde mentorschap advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde mentorschap advocaten.

Advocaat mentorschap

Wilt u mentorschap aanvragen, hier juist tegen bezwaar maken of heeft u een geschil en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde mentorschap advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met mentorschappen als expertise. Het personen en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van mentorschap vraagstukken.

Mentorschap

Het mentorschap wordt door de kantonrechter opgelegd. Iemand voor wie mentorschap is ingesteld, mag niet meer zelf zijn niet-vermogensrechtelijke belangen behartigen. De mentor zal dit voor deze persoon doen. Het gaat dan ook om mensen waarvan wordt gedacht dat deze die handelingen niet meer zelf kunnen uitvoeren. Het zal dan gaan om de verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling van de betrokkene. De mentor neemt beslissingen namens de betrokkene en geeft advies aangaande niet-vermogensrechtelijke zaken. Wel moet de mentor de betrokkene zoveel mogelijk bij het mentorschap worden betrokken. Het uitgangspunt is namelijk dat de betrokkene zoveel mogelijk handelingen zelf verricht, voor zover hij of zij daartoe in staat is.

Mentorschap aanvragen

Het mentorschap kan bij de kantonrechter worden aangevraagd. Hiervoor is het niet verplicht een advocaat in de arm te nemen, maar het is uiteraard wel verstandig omdat de aanvraagprocedure nogal complex kan zijn. Na het indienen van het verzoek zal een zitting plaatsvinden. De rechter zal hierbij niet alleen de betrokkene, maar ook een eventuele partner en familieleden ondervragen. Een mogelijkheid is ook dat de rechter naar de betrokkene toe gaat, zodat geen zitting georganiseerd hoeft te worden. Bij de aanvraag kan een mentor worden voorgesteld. Dit kan een natuurlijke persoon, bijvoorbeeld een vriend of familielid, zijn, maar ook een rechtspersoon.

Geschillen rondom het mentorschap

Er kunnen tal van problemen opdoemen rondom mentorschap. Want wat als de mentor zijn of haar taak niet naar behoren uitvoert? Of wanneer sprake lijkt te zijn van belangenverstrengeling bij de mentor? Neem voor alle problemen en meer informatie contact op met een van de deskundige advocaten die u op Advocatenkantoren.nl kunt vinden.

Advocaat bij mentorschap geschil nodig?

De vertoonde mentorschap specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in mentorschap geschillen of aanvragen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende mentorschap advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren mentorschap

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde mentorschap advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde mentorschap advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN