0 letselschade advocaten
IN EDE GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Letselschade advocaten Ede

GESPECIALISEERDE LETSELSCHADE ADVOCATEN EDE

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat letselschade in Ede? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten letselschade in Ede.

Advocaat letselschade Ede

Letselschade specialisten Ede

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde letselschade advocaten in Ede. De letselschade experts in Ede zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het letselschade. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van letselschade advocaten in Ede, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle letselschade vraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is letselschade?

Met letselschade wordt bedoeld alle lichamelijke en geestelijke schade die ten gevolge van een ongeval is ontstaan. Vaak zal hier sprake zijn van een verkeersongeval, maar ook een sportongeval, een bedrijfsongeval, een ongeval tijdens het klussen in huis, een medische fout of een mishandeling kan leiden tot letselschade. Bij letselschade is het belangrijk om een goede vertegenwoordiging te hebben, schakel daarom één van onze gespecialiseerde letselschade advocaten in.

Materiële schade

Letselschade kan worden verdeeld in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Materiële schade is alle schade die eenvoudig in geld is uit te drukken; zogenaamde vermogensschade. Wanneer sprake is van letselschade, is er veel schade die direct in geld is uit te drukken. Denk bijvoorbeeld aan de medische kosten (zoals het eigen risico van de zorgverzekering), een vermindering van arbeidsvermogen (en dus structureel een lager inkomen), kosten voor ziekenhuisverblijf, enzovoorts.

Immateriële schade

Behalve materiële schade is er mogelijk ook immateriële schade. Bij deze schade staat vooral de vraag centraal hoe deze schade begroot kan worden. Het gaat bijvoorbeeld om een opgelopen stoornis of het moeten missen van een lichaamsdeel wegens amputatie na een ongeval. Voor dergelijke gevallen bestaat een zogenaamde Smartengeldgids, waarin normbedragen worden gegeven voor tal van mogelijke schadeposten.

De begroting van schade is altijd maatwerk, zeker bij letselschade. Gekeken moet worden naar de werkelijke posten, en uiteraard naar de mogelijkheden om deze op een ander te verhalen. Vaak kunnen bij letselschade enorme geldsommen uitgekeerd worden. Het lijkt daardoor vaak alsof slachtoffers in een geldwolf zijn veranderd, maar niet vergeten moet worden dat letselschade een leven ingrijpend kan veranderen. Als iemand ineens minder kan verdienen, is de schade enorm. De schadevergoeding is dan ook geen boete, maar puur een vergoeding voor de opgelopen schade.

Voorwaarden voor schadevergoeding bij letselschade

Niet elke vorm van letselschade zal door een ander worden vergoed. Mensen kunnen immers ook zichzelf iets aandoen, of dusdanig op de actie van een ander reageren dat hierdoor wel schade ontstaat maar dat dit niet aan de ander kan worden toegerekend. Er zijn daarom diverse voorwaarden opgesteld om de letselschade te kunnen verhalen op een derde. Deze voorwaarden zijn bekend bij een letselschade advocaat in Ede. De belangrijkste daarvan zijn dat er sprake moet zijn van een onrechtmatige gedraging (bijvoorbeeld een fout in het verkeer) die aan de derde moet kunnen worden toegerekend (hij was bij machte om de fout te voorkomen), dat er schade is (bijvoorbeeld lichamelijke klachten, medische kosten, psychische problemen) en dat er een causaal verband aanwezig is tussen de onrechtmatige gedraging en het ongeval (de schade moet door het ongeval zijn veroorzaakt).

Letselschaderecht advocaat in Ede

Een letselschade advocaat kan u bijstaan bij het verhalen van de schade op een derde. Het probleem in veel letselschade zaken in Ede is dat het lastig is om de schade goed te onderbouwen en dat het moeilijk kan zijn om het causale verband tussen de onrechtmatige gedraging en de ontstane schade aan te tonen.

Advocaat letselschade in Ede nodig?

Letselschade advocaten of advocatenkantoren in Ede kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het letselschade zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een letselschade expert in Ede voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat Ede naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een letselschaderecht advocaat in Ede

Kom via Advocatenkantoren.nl in contact met uw gewenste letselschade advocaat. Via het profiel van de door u gekozen advocaat kunt u uw aanvraag of vraag doorsturen. Onze juridische medewerkers zullen vervolgens uw aanvraag beoordelen. Mocht er meer informatie vereist zijn, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om uw aanvraag te bespreken. In het geval wij niet direct een geschikte advocaat tonen, kunt u via het helpdesk formulier uw zaak aan ons doorsturen. Zodoende kunnen wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat in Ede. De aangesloten letselschade kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Ede. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren letselschade op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten letselschade in Ede. Neem direct contact op met een letselschade specialist uit Ede.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN