0 zekerheidsstelling advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Zekerheidsstelling advocaten

GESPECIALISEERDE ZEKERHEIDSSTELLING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde zekerheidsstelling advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat zekerheidsstelling

Krijgt u te maken met een zekerheidsstelling en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het beslag- en executierecht als expertise. Het beslag- en executierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een zekerheidsstelling.

Wat is een zekerheidsstelling?

In sommige gevallen kan een conservatoir beslag worden beëindigd wanneer daarvoor in de plaats een zekerheidsstelling wordt verstrekt. Dat is vaak in het voordeel van de beslagene, omdat hij dan weer over de goederen of vorderingen kan beschikken. Wanneer bijvoorbeeld beslag wordt gelegd op de bankrekening van een onderneming, kan de hele onderneming lam worden gelegd. Door in plaats van die beslaglegging een zekerheidsstelling te verstrekken, kan de schade worden beperkt. Het conservatoir beslag kan dan weer worden opgeheven, zodat de bedrijfsvoering niet meer in gevaar komt.

Zekerheidsstelling bij beslag

In geval van beslaglegging heeft een zekerheidsstelling een belangrijke functie. Conservatoir beslag kan uiterst vervelende gevolgen hebben. Het kan prettig zijn om een bankgarantie te vragen bij de bank, en dat aan de beslaglegger aan te bieden. Deze moet het alternatief accepteren wanneer dit voldoende zekerheid biedt. De rechter kan dan ook het beslag opheffen wanneer voldoende zekerheid wordt gesteld.

Wat kan functioneren als zekerheidsstelling?

De vraag is dan wanneer iets als zekerheidsstelling kan worden aangemaakt. Uit jurisprudentie blijkt dat in ieder geval een bankgarantie naar het model van de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) voldoende is om als zekerheidsstelling te kunnen fungeren. Hiermee kan een advocaat van Advocatenkantoren.nl naar de rechter stappen om een conservatoir beslag op te heffen.

Zekerheidsstelling advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in zekerheidsstellingen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de zekerheidsstelling advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren zekerheidsstelling

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend zekerheidsstelling advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN