0 waterrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Waterrecht advocaten

GESPECIALISEERDE WATERRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat waterrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten waterrecht.

Advocaat waterrecht

Heeft u te maken met het waterrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde waterrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met waterrecht als expertise. Het waterrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het waterrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van waterrecht.

Wat is waterrecht?

Bij het waterrecht staat – zoals de naam al enigszins doet vermoeden – het recht rondom het water centraal. Het gaat dan met name om het publiekrecht; de overheid voert immers grotendeels het waterbeheer uit.

Welke vragen staan centraal in het waterrecht?

In het waterrecht komen tal van vragen aan bod die te maken hebben met het waterbeheer in Nederland. Denk hierbij aan vragen als: Wie is verantwoordelijk voor het waterbeheer? Hoe dient het betreffende bestuursorgaan op te treden? Welke belangenafwegingen dient de overheid te maken?

Ook houdt het waterrecht zich bezig met het saneren van vervuild water, de instandhouding van schoonwaterreserves, het beschermen van de bevolking tegen water middels dijken, enzovoorts.

Opwarming van de aarde en het waterrecht

Door de opwarming van de aarde zal het waterrecht vermoedelijk een steeds grotere rol gaan spelen. De zeespiegel stijgt en daardoor moet de overheid adequaat optreden om de bevolking te beschermen.

De overheid kan soms fouten maken bij het uitvoeren van die taken. Daardoor kan het land van een agrariër te nat zijn waardoor de oogst mislukt. Ook kan het grondwater juist te laag zijn waardoor heipalen gaan verrotten (de zogenaamde palenpest kan dan toeslaan). Wanneer dat het geval is, kan de overheid worden aangeklaagd en kan soms met succes een schadevergoeding worden geëist. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl die in het waterrecht is gespecialiseerd, kan u alles vertellen over dit rechtsgebied.

Advocaat waterrecht nodig?

De vertoonde waterrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het waterrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de waterrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren waterrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren waterrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend waterrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN