0 natuurrecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Natuurrecht advocaten

GESPECIALISEERDE NATUURRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat natuurrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten natuurrecht.

Advocaat natuurrecht

Heeft u te maken met het natuurrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde natuurrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met natuurrecht als expertise. Het natuurrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het natuurrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van natuurrecht.

Wat is natuurrecht?

Wanneer u denkt aan het natuurrecht, bent u wellicht geneigd om te kijken naar het recht van de natuur, oftewel met name het milieurecht. Dat is echter niet het recht dat onder natuurrecht valt. Het begrip ‘natuurrecht’ is met name een begrip uit de rechtsfilosofie en duidt op het recht dat in de wereld aanwezig is wanneer het rechtssysteem faalt. Het begrip kwam prominent naar voren bij de processen van nazi-kopstukken. De vraag was in hoeverre de nazi’s de naziwetten hadden moeten volgen. Want kun je schuldig zijn aan moord als die moord door de wet is toegestaan?

Grondrechten uit het natuurrecht

Uit het natuurrecht komen tal van grondrechten naar voren. Zo zal iedereen het ermee eens zijn dat het recht op leven een recht is dat ook zonder rechtssysteem aanwezig is. Daar kan weer een andere set grondrechten aan worden ontleend, zoals het recht op lichamelijke integriteit en het recht op privacy. Door zo door te redeneren kan er dus een heel scala aan grondrechten worden vastgesteld. Deze grondrechten zijn veelal verankerd in internationale verdragen, zoals het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) of het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (IVBPR). Wilt u een beroep doen op het natuurrecht, dan kunt u zich dus vaak daarnaast beroepen op internationale verdragen.

Aangrenzende rechtsgebieden

Vaak is een advocaat niet louter gespecialiseerd in het natuurrecht. De advocaat zal veelal ook gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld constitutioneel recht en mensenrechten. Hierdoor heeft de advocaat een brede kennis van de relevante rechtsbeginselen die onder het natuurrecht kunnen worden geschaard. U vindt deze ervaren advocaten op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat natuurrecht nodig?

De vertoonde natuurrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het natuurrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren natuurrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren natuurrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde natuurrecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN