•  
     

4 vluchtelingenrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Claudia Fischer-Fuhler Specialist
Claudia Fischer-Fuhler
Advocatenkantoor Fischer-Fuhler
Ullevi 13, 7825 SC, Emmen
Sjoerd Thelosen Specialist
Sjoerd Thelosen
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Eva Bezem Specialist
Eva Bezem
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
  • Rechtsgebieden: Vreemdelingenrecht
  • "Zeer creatief, vasthoudend, enthousiast en uiterst grondig in haar werkwijze."
Frederike van Straelen
Frederike van Straelen
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Vluchtelingenrecht advocaten

GESPECIALISEERDE VLUCHTELINGENRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat vluchtelingenrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten vluchtelingenrecht.

Advocaat vluchtelingenrecht

Heeft u te maken met het vluchtelingenrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde vluchtelingenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met vluchtelingenrecht als expertise. Het vluchtelingenrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het vluchtelingenrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van vluchtelingenrecht.

Wat is vluchtelingenrecht?

Een vluchteling heeft diverse rechten en plichten. Daarmee wordt voorkomen dat een vluchteling vogelvrij is. Veel vluchtelingen komen immers al uit een gebied waar oorlog heeft gewoed. Voor eerstewereldlanden wordt het als een plicht gezien om in ieder geval de meest schrijnende situaties te helpen en ze te voorzien van wat tegenwoordig bed, bad en brood genoemd wordt: de eerste levensbehoeften.

Aanvragen van verblijfsvergunningen

Binnen het vluchtelingenrecht draaien de meeste vragen over het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Men komt uit een ver land waar het veelal niet veilig is en hoopt in Nederland een nieuwe start te kunnen maken. Maar we kunnen ook weer niet iedereen opnemen; daarom is het krijgen van een verblijfsvergunning strak in de wet geregeld. Niet iedereen kan zomaar een vergunning krijgen.

Wanneer een vergunning wordt afgewezen, heeft er een belangenafweging plaatsgevonden. De feitelijke situatie wordt gewogen en mondt uiteindelijk uit in een oordeel. Dit oordeel is aanvechtbaar, en daar zullen dan ook veel zaken over gaan. Heeft de Naturalisatie- en Immigratiedienst (kortweg: de IND) het wel bij het juiste einde?

Het kan ook gaan over behandelingen tijdens het wachten op het besluit. Gedurende die tijd heeft een vluchteling bepaalde rechten en het kan voorkomen dat een cliënt meent dat niet aan die rechten is voldaan.

Sterke invloed van internationaal recht binnen het vluchtelingenrecht

Het vluchtelingenrecht is aan verandering onderhevig, met name door internationaal recht. Een land kan immers niet zelf bepalen wanneer het vluchtelingen opneemt. We zijn deel van de Europese Unie en daardoor heeft elke Unieburger het recht om zich overal in de Unie te vestigen en te wonen. Wanneer het ene land iedereen binnenlaat en een ander land iedereen buiten de deur houdt, ontstaan scheve verhoudingen. Er zijn daarom richtlijnen wanneer een vluchteling een verblijfsvergunning krijgt.

Een advocaat in het vluchtelingenrecht zal veel kennis hebben van dit internationale recht en er sterk op toezien dat dit wordt nageleefd. Benader daarom zo snel mogelijk een Advocatenkantoren.nl wanneer u met vragen zit rondom vluchtelingen.

Advocaat vluchtelingenrecht nodig?

De vertoonde vluchtelingenrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het vluchtelingenrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de vluchtelingenrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat vluchtelingenrecht.

Advocaten en advocatenkantoren vluchtelingenrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren vluchtelingenrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde vluchtelingenrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN