0 mediarecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Mediarecht advocaten

GESPECIALISEERDE MEDIARECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat mediarecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten mediarecht.

Advocaat mediarecht

Heeft u te maken met het mediarecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde mediarecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met mediarecht als expertise. Het mediarecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het mediarecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van mediarecht.

Wat is mediarecht?

Het mediarecht grenst aan een aantal andere rechtsgebieden. Het is namelijk relevant bij zaken waarbij in de media iets wordt beweerd wat of niet klopt, of überhaupt niet in de media had mogen komen. De belangen daarbij kunnen fors zijn. Enorme imagoschade kan op de loer liggen.

Om wat voor zaken gaat het binnen het mediarecht?

Binnen het mediarecht kan het gaan om tal van soorten zaken. Meestal komt het er op aan of een bepaalde uiting in de media onrechtmatig is geweest. Er is uiteraard een vrijheid van meningsuiting waaronder zeer veel gezegd en gepubliceerd mag worden, maar er is natuurlijk een grens. Een uitlating mag immers niet onrechtmatig zijn. Wanneer een concurrent u van bepaalde zaken beschuldigt, kan dat gewin voor de concurrent opleveren en nadeel voor u. Het is dan aan de rechter om alle omstandigheden te wegen en tot het oordeel te komen of de uitlating door de beugel kon.

Mediarecht advocaat voor smaad en laster

Uiteraard kunnen er meerdere soorten zaken spelen binnen het mediarecht, maar het merendeel zal gaan over smaad en laster. Dat is allereerst een strafbaar feit, maar het kan bovendien voor winstderving zorgen. Zelfs een immateriële schade door het beschadigen van de eer of goede naam kan vergoed worden. Het is uiteraard wel zaak om een advocaat in te schakelen die van de hoed en de rand weet. Die advocaten vindt u op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat mediarecht nodig?

De vertoonde mediarecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het mediarecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren mediarecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren mediarecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde mediarecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN