1 loonbeslag advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Luuk Driegen
Luuk Driegen
DM Advocatuur
Vijverhof 26a, 3734 DB, Den Dolder
Profiel Contact 195,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Loonbeslag advocaten

GESPECIALISEERDE LOONBESLAG ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat voor een beslag op loon? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde loonbeslag advocaten.

Advocaat loonbeslag

Wilt u een loonbeslag opheffen of juist beslag op loon leggen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het beslag- en executierecht als expertise. Het beslag- en executierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een beslag op salaris.

Wat houdt loonbeslag in?

Wanneer een rekening maar niet betaald wordt, kan het gebeuren dat een deurwaarder beslag legt op het inkomen. We noemen dit ook wel loonbeslag. Hiervoor moet de deurwaarder toestemming hebben van de rechter. Maar wat kunt u het beste doen wanneer loonbeslag is gelegd?

Beslagvrije voet

De deurwaarder mag niet op het volledige loon beslag leggen. U moet immers wel in leven blijven. Hoe hoog de beslagvrije voet is, hangt onder meer af van de samenstelling van het gezin. Het minimum is 90 procent van de bijstandsnorm voor uw situatie; dat is dus echt heel weinig geld. Wel kan onder omstandigheden sprake zijn van een hogere beslagvrije voet, bijvoorbeeld bij hoge woonlasten, en ook vallen toeslagen niet onder het beslag.

Hoe werkt loonbeslag?

Wanneer loonbeslag wordt gelegd, wordt de werkgever daarvan op de hoogte gesteld. Het kan dus handig zijn om de werkgever op de hoogte te stellen wanneer u weet dat sprake kan zijn van loonbeslag. De werkgever weet er dan van en kan mogelijk ook proberen om u te helpen. De beslagvrije voet wordt door de werkgever gewoon naar u overgemaakt op het moment dat u normaal gesproken salaris zou ontvangen. U krijgt dus alsnog salaris, maar fors minder. De rest van uw salaris gaat naar de deurwaarder. Dit gaat net zo lang tot de schuld is voldaan.

Overigens is loonbeslag geen reden tot ontslag van een werknemer. De werkgever is verplicht aan loonbeslag mee te werken en mag hieraan voor de werknemer geen consequenties verbinden. Neem contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl wanneer dit toch gebeurt of wanneer u andere vragen hebt over loonbeslag.

Advocaat loonbeslag nodig?

De vertoonde loonbeslag specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in loonbeslagen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de loonbeslag advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren beslag op loon

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend loonbeslag advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •