•  
     

0 pensioenovereenkomst advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Pensioenovereenkomst advocaten

GESPECIALISEERDE PENSIOENOVEREENKOMST ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde pensioenovereenkomst advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde pensioenovereenkomst advocaten.

Advocaat pensioenovereenkomst

Heeft u een juridisch geschil met betrekking tot een pensioenovereenkomst en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde pensioenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met pensioenovereenkomsten als expertise. Het pensioenrecht is continu in beweging, waardoor een deskundige advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van pensioenovereenkomsten.

Wat is een pensioenovereenkomst?

Een pensioenovereenkomst is een overeenkomst tussen een werkgever en werknemer met daarin alles wat over het pensioen is afgesproken. Het gaat dus niet om pensioenen die een werknemer zelf, dus los van de werkgever, heeft afgesloten. Een door de werkgever afgesloten uitkering bij het bereiken van een bepaalde leeftijd, bij arbeidsongeschiktheid of bij overlijden is een pensioenovereenkomst. Een door de werknemer zelf afgesloten pensioen voor een uitkering bij arbeidsongeschiktheid is geen pensioenovereenkomst.

Verplichting voor de werkgever

De werkgever is verplicht om binnen een maand na het starten van de werkzaamheden aan de werknemer te laten weten of de werkgever de werknemer een aanbod doet. Hoe het pensioen er uit gaat zien, is aan de onderhandelende partijen. Werkgever en werknemer zullen hierover dus overeenstemming dienen te bereiken. Wel is hier enige mate van regulering om te voorkomen dat werknemers met lege handen komen te staan. De relevante voorschriften staan in de Pensioenwet en hebben onder meer betrekking op een evenredige opbouw in de tijd, bescherming van opgebouwde aanspraken in geval van ontslag of gewijzigde regelgeving, en over de duur van de uitkering.

Wie betaalt de premies?

De werkgever draagt de premies af aan de pensioenuitvoerder. Dat betekent niet dat de werkgever ze uiteindelijk ook betaalt. De werkgever en werknemer kunnen namelijk overeenkomen dat de werknemer ook en deel van de premie betaalt. Dat wordt dan ook door de werkgever ingehouden.

Het is uiteraard van groot belang om heldere afspraken te maken over wie precies wat betaalt en hoe het latere pensioen er uit gaat zien. Hebt u behoefte aan deskundig advies? Neem dan contact op met een van de ervaren advocaten van Advocatenkantoren.nl.

Pensioenovereenkomst advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in pensioenovereenkomsten in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren pensioenovereenkomsten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde pensioenovereenkomst advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde pensioenovereenkomst advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN