1 handelingsbekwaamheid advocaat
IN NIJMEGEN GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Handelingsbekwaamheid advocaten Nijmegen

GESPECIALISEERDE HANDELINGSBEKWAAMHEID ADVOCATEN NIJMEGEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde handelingsbekwaamheid advocaat in Nijmegen? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten in Nijmegen.

Advocaat handelingsbekwaamheid Nijmegen

Handelingsonbekwaamheid specialisten in Nijmegen

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde handelingsbekwaamheid advocaten in Nijmegen. De experts in handelingsbekwaamheid en onbekwaamheid zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het personen en familierecht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van advocaten in Nijmegen, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle adoptie vraagstukken waar u mee te maken kunt krijgen bij handelingsbekwaamheid of handelingsonbekwaamheid.

Wat is handelingsbekwaamheid?

Iemand die handelingsbekwaam is, is geschikt om onaantastbare rechtshandelingen te verrichten. Hier tegenover staat iemand die handelingsonbekwaam is en die dus geen onaantastbare rechtshandelingen kan verrichten. Wat deze persoon ook doet; hij zal geen onaantastbare rechtshandeling verrichten. Dit dient men dus te onderscheiden van handelingsonbevoegd, waarbij een persoon in beginsel wel geldige rechtshandelingen kan verrichten, maar om een of andere reden op dat moment in dat geval niet een geldige rechtshandeling kan verrichten. Dat verschil is lastig, maar wel van belang. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u dat verschil haarfijn uitleggen en weet wat in uw zaak aan de hand is.

In beginsel is iedereen handelingsbekwaam

Het uitgangspunt in de Nederlandse wet is dat iedereen handelingsbekwaam is. Wanneer iemand niet handelingsbekwaam is, worden zijn rechtshandelingen vernietigbaar. Dat betekent niet dat ze direct al ongeldig zijn en worden geacht niet tot stand te zijn gekomen. Het betekent namelijk alleen dat de handelingen door de rechter vernietigd kunnen worden.

Minderjarigen

Een minderjarige is handelingsbekwaam als met toestemming van de wettelijke vertegenwoordiger wordt gehandeld en de wet in een specifiek geval niet anders bepaalt. Een zestien- of zeventienjarige kan de rechter verzoeken om een handlichting, waardoor deze tiener handelingsbevoegd wordt.

Er zijn tal van lastige scenario’s te bedenken, bijvoorbeeld rondom curatele. Neem voor specifieke vragen contact op met een advocaat.

Advocaat handelingsbekwaamheid in Nijmegen nodig?

Handelingsbekwaamheid advocaten of advocatenkantoren in Nijmegen kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het personen en familierecht in Nijmegen zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een handelings(on)bekwaamheid expert in Nijmegen voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met handelingsonbekwaamheid advocaten in Nijmegen

Advocatenkantoren.nl biedt verschillende manieren om in contact te komen met uw gewenste handelingsbekwaamheid advocaat. Stel een rechtsvraag, neem telefonisch contact op of stuur uw rechtszaak direct door naar de gewenste advocaat. De advocaat zal vervolgens hierop reageren en daarna kiest u er zelf voor om met de advocaat in zee te gaan. De aangesloten kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Nijmegen. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde handelingsbekwaamheid of handelingsonbekwaamheid advocaten in Nijmegen. Neem direct contact op met een specialist uit Nijmegen.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •