0 farmaceutisch recht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Farmaceutisch recht advocaten

GESPECIALISEERDE FARMACEUTISCH RECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat farmaceutisch recht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten farmaceutisch recht.

Advocaat farmaceutisch recht

Heeft u te maken met het farmaceutisch recht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde farmaceutisch recht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met farmaceutisch recht als expertise. Het farmaceutisch recht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het farmaceutisch recht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van farmaceutisch recht.

Wat is farmaceutisch recht?

Het farmaceutisch recht kan in twee deelgebieden worden opgedeeld. Allereerst is er het recht dat betrekking heeft op het geneesmiddel zelf. Daarnaast is er het recht dat betrekking heeft op het gebruik van geneesmiddelen.

Farmaceutisch recht voor producenten

Het eerste deelgebied ziet voornamelijk op producenten van geneesmiddelen. Het gaat dan om zaken als: Hoe wordt een geneesmiddel goedgekeurd? In welke gebieden mag een geneesmiddel worden verkocht? Wat voor proefpersonen zijn nodig om een geneesmiddel te testen? Dit recht is voornamelijk afkomstig uit Brussel; de regels zijn grotendeels internationaal vastgelegd.

Het bestrijkt alle fasen van het medicijn; van de registratie van een octrooi, de aanvraag van een vergunning en de wetgeving omtrent de verpakking tot de parallelimport en het indienen van een aanvraag voor Aanvullende Beschermingscertificaten.

Farmaceutisch recht voor consumenten

Het farmaceutisch recht behelst weinig rechten en plichten voor consumenten. Het gaat veelal over verplichtingen voor de producent betreffende het geneesmiddel, de voorlichting daarbij en de verpakking daarvan.

Mogelijk wilt u een vordering tot schadevergoeding indienen bij een farmaceutische onderneming. Ook dan kunt u bij een advocaat farmaceutisch recht terecht, te vinden op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat farmaceutisch recht nodig?

De vertoonde farmaceutisch recht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het farmaceutisch recht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de farmaceutisch recht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren farmaceutisch recht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren farmaceutisch recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend farmaceutisch recht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN