1 executiegeschil advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Luuk Driegen
Luuk Driegen
DM Advocatuur
Vijverhof 26a, 3734 DB, Den Dolder
Profiel Contact 195,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Executiegeschil advocaten

GESPECIALISEERDE EXECUTIEGESCHIL ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bij een executiegeschil? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde executiegeschil advocaten.

Advocaat executiegeschil

Krijgt u te maken met een executiegeschil en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het beslag- en executierecht als expertise. Het beslag- en executierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een executiegeschil.

Wat is een executiegeschil?

In de meeste juridische procedures wordt verzocht het vonnis uitvoerbaar bij voorraad te verklaren. Dat is een ingewikkelde term en betekent kort gezegd dat een vonnis direct uitgevoerd kan worden. Normaal gesproken heeft het instellen van een rechtsmiddel een soort pauzerende werking; als hoger beroep wordt ingesteld, kan het vonnis niet ten uitvoer worden gelegd. Bij een verklaring tot uitvoerbaar bij voorraad kan dit wel. Een vonnis kan dan dus geëxecuteerd worden. In sommige gevallen kan dit onwenselijk zijn, bijvoorbeeld als sprake is van misbruik van recht. Er wordt dan een oneerlijk vonnis ten uitvoer gelegd. Om dit te voorkomen kan een executieverbod worden geëist, wat ook wel een executiegeschil wordt genoemd.

Misbruik van bevoegdheid

Opmerkelijk is dat in een zaak omtrent een executiegeschil al een oordeel van de rechter is geweest. De rechter heeft namelijk niet voor niets zijn vonnis uitvoerbaar bij voorraad verklaard. Door een executiegeschil te starten, worden hier eigenlijk weer vraagtekens bij gezet. Een rechter zal dus ook niet zomaar een executieverbod toekennen, omdat hij daardoor eigenlijk een streep zet door het vonnis van de rechter. Er moet dus echt sprake zijn van misbruik van recht. Dat kan het geval zijn wanneer het vonnis duidelijk op een juridische of feitelijke fout berust, of er feiten en omstandigheden naar boven komen waarmee niet anders besloten kan worden dan dat executie onrechtmatig zou zijn.

Om wat voor vonnissen kan het gaan?

Het kan gaan om alle vonnissen die uitvoerbaar bij voorraad verklaard worden. In de meeste gevallen zal het echter zo’n vaart niet lopen. Het wordt echter een ander verhaal wanneer het gaat om beslaglegging of een ontruimingsvonnis. Dan kan een executiegeschil dus zeker uitkomst bieden. Neem voor meer informatie contact op met één van de deskundige advocaten die u op Advocatenkantoren.nl vinden kunt.

Advocaat executiegeschil nodig?

De vertoonde executiegeschil specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in executiegeschillen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de executiegeschil advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren executiegeschil

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend executiegeschil advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •