1 dwangsom advocaat
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Dwangsom advocaten

GESPECIALISEERDE DWANGSOM ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde dwangsom advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat dwangsom

Wilt u een dwangsom opleggen of moet u een dwangsom betalen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het beslag- en executierecht als expertise. Het beslag- en executierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij het opleggen of betalen van een dwangsom.

Wat is een dwangsom?

Wanneer de rechter zich over een zaak moet buigen, heeft hij de mogelijkheid om een dwangsom op te leggen. De dwangsom is een instrument dat uit het bestuursrecht komt. Het is een soort zwaard van Damocles: de dwangsom hangt boven het hoofd van degene die ergens toe veroordeeld wordt. Voldoet hij zijn verplichtingen tijdig, dan is er niets aan de hand. Wordt echter niet aan de verplichtingen voldaan, dan wordt de dwangsom opeisbaar.

Voorbeeld van een dwangsom

Een voorbeeld van een dwangsom is bijvoorbeeld te vinden in een vordering van het plaatsen van een rectificatie. Wanneer een rectificatie tijdig wordt geplaatst, is er niets aan de hand. Wordt de rectificatie niet voor een bepaalde datum geplaatst, dan verbeurt de desbetreffende persoon een dwangsom van een bepaald bedrag voor elke week dat de rectificatie niet is geplaatst. Door een dwangsom op te leggen voorkomt de rechter dat een partij zich niet aan de verplichting stoort omdat de consequenties daarvan toch gering zijn. Het niet publiceren van een rectificatie zou voor het bedrijf niet zulke grote problemen met zich brengen, maar het verbeuren van een dwangsom heeft grotere gevolgen.

Hulp bij op te leggen of opgelegde dwangsom

Wanneer u een dwangsom wil opleggen of juist aan u een dwangsom is opgelegd, kunt u contact op nemen met een advocaat van Advocatenkantoren.nl. Hij of zij kan u verder helpen met de dwangsom en aangeven wat precies de verplichting inhoudt en wat de risico’s zijn wanneer niet aan de verplichting wordt gedaan.

Opmerking verdient hierbij nog dat een dwangsom geen alternatieve ‘straf’ is. De hoofdverplichting moet sowieso worden nagekomen, ook wanneer de dwangsom betaald wordt.

Dwangsom advocaat nodig?

De vertoonde dwangsom specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in dwangsommen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de dwangsom advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren dwangsom

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend dwangsom advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •