1 constitutioneel recht advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Geert-Jan Kruizinga Specialist
Geert-Jan Kruizinga
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Constitutioneel recht advocaten

GESPECIALISEERDE CONSTITUTIONEEL RECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat constitutioneel recht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten constitutioneel recht.

Advocaat constitutioneel recht

Heeft u te maken met het constitutioneel recht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde constitutioneel recht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met constitutioneel recht als expertise. Het constitutioneel recht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het constitutioneel recht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van constitutioneel recht.

Wat is constitutioneel recht?

De Grondwet in Nederland wordt een wassen neus genoemd. De reden daarvoor is dat een rechter niet rechtstreeks een beroep mag doen op bepalingen in de Grondwet. Zo staat er bijvoorbeeld in de Grondwet dat er bij een onteigeningsprocedure altijd een schadeloosstelling uitgekeerd moet worden (artikel 14). Maar als de Staat zich daar niet aan houdt, kunt u geen beroep doen op die regeling. De gedachte daarachter is dat de Grondwet enkel bindend is voor de wetgever, die dus bij het opstellen van de wetten al met die Grondwet rekening moet houden.

Een beroep op de grondrechten uit het constitutioneel recht

Toch houdt het bovenstaande niet in dat u compleet machteloos bent wanneer naar uw gevoel bepaalde grondrechten zijn geschonden. Veel van die grondrechten die in de Grondwet worden genoemd, komen immers ook naar voren in bepaalde verdragen. Te denken valt aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) of het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (IVBPR). Daarin komen tal van grondrechten aan bod. Bijvoorbeeld de gelijke rechten van mannen en vrouwen, een verbod op foltering, het recht op privacy, de vrijheid van meningsuiting, en ga zo maar door.

Constitutionele zaken zijn vaak erg ingewikkeld

Veel zaken waar een beroep op grondrechten wordt gedaan, zijn erg complex. Denkt u maar aan de zaak Wilders. Er geldt een vrijheid van meningsuiting, maar hoe ver voert die vrijheid? Internationaal wordt er over veel vrijheden geprocedeerd, waardoor een ervaren advocaat inmiddels wel redelijk goed kan inschatten of bepaald gedrag inderdaad een schending van een grondrecht kan inhouden. Schakel een advocaat in van Advocatenkantoren.nl voor advies op maat.

Advocaat constitutioneel recht nodig?

De vertoonde constitutioneel recht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het constitutioneel recht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de constitutioneel recht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat constitutioneel recht.

Advocaten en advocatenkantoren constitutioneel recht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren constitutioneel recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde constitutioneel recht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •