0 staatsrecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Staatsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE STAATSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat staatsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten staatsrecht.

Advocaat staatsrecht

Heeft u te maken met het staatsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde staatsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met staatsrecht als expertise. Het staatsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het staatsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van staatsrecht.

Wat is staatsrecht?

Staatsrecht wordt ook wel aangeduid met constitutioneel recht of grondwettelijk recht. Zoals die laatste benaming al aangeeft, is met name de grondwet daar zeer van bij belang. Onze Grondwet komt uit 1814 maar vormt dus nog steeds de basis van ons rechtsstelsel. Uiteraard wordt de grondwet wel zo nu en dan gewijzigd om veranderingen in de maatschappelijke opvattingen een plek te geven. Dat wijzigen is echter nog niet zo eenvoudig; een voorgestelde wijziging mag pas in een volgend kabinet worden goedgekeurd en doorgevoerd.

Het staatsrecht regelt de organen van de Staat

Het voornaamste doel van het staatsrecht is het regelen van de organen van de staat. Het staatsrecht regelt dat er bijvoorbeeld provincies en gemeenten zijn, en wat die precies voor rechten en plichten hebben. Zo staat er in de Gemeentewet dat er een burgemeester moet zijn, hoeveel raadsleden er moeten zijn, welke bevoegdheden die allemaal hebben, en ga zo maar door. Dat is belangrijk zodat er rechtlijnigheid ontstaat. De ene gemeente zal op dezelfde manier zijn ingericht als een andere gemeente.

Daarnaast regelt het staatsrecht ook bijvoorbeeld het kiesrecht. In de Kieswet staat precies hoe een verkiezing uitgevoerd moet worden, wie er mag stemmen, wanneer een stem ongeldig is, hoe de kiesdeler berekend moet worden, en ga zo maar door.

Conflicten in het staatsrecht

Omdat het staatsrecht zo breed is, kunnen er tal van conflicten opspelen. Soms zal het gaan om een provincie of gemeente die volgens de cliënt buiten de bevoegdheden is getreden. Het kan ook gaan om een politieke partij die het niet eens is met een besluit van de Kiesraad. De advocaten van Advocatenkantoren.nl die in staatsrecht zijn gespecialiseerd, helpen u uiteraard graag met uw vraagstuk.

Advocaat staatsrecht nodig?

De vertoonde staatsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het staatsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren staatsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren staatsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde staatsrecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN