1 bestuursrecht advocaat
IN VEENENDAAL GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Winny van Engelenhoven Specialist
Winny van Engelenhoven
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Bestuursrecht advocaten Veenendaal

GESPECIALISEERDE BESTUURSRECHT ADVOCATEN VEENENDAAL

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bestuursrecht in Veenendaal? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten bestuursrecht in Veenendaal.

Advocaat bestuursrecht Veenendaal

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde bestuursrecht advocaten in Veenendaal. De bestuursrecht experts in Veenendaal zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het bestuursrecht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het bestuursrecht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van bestuursrecht advocaten in Veenendaal, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle bestuursrechtsvraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is bestuursrecht?

Het bestuursrecht is het rechtsgebied waarin het optreden van de overheid wordt gereguleerd. Het gaat dan met name op de manier waarop het openbaar bestuur (gemeente, provincie, staat, enzovoorts) in de openbare rechtsorde mag ingrijpen. Opmerkelijk is dat het uitgangspunt in het bestuursrecht fundamenteel anders is dan in het privaatrecht. Het privaatrecht gaat er vanuit dat burgers alles mogen tenzij bij wet is bepaald dat iets niet mag. Het bestuursrecht keert dat uitgangspunt om; bestuursorganen mogen niets, tenzij bij wet is bepaald dat iets wel mag. Bovendien moet het openbare bestuur in vrijwel alle situaties een bepaald oogmerk hebben. Een gemeente heeft bijvoorbeeld het recht om een vergunningsaanvraag af te wijzen, maar mag dat niet doen omdat de betreffende ambtenaar u niet aardig vindt. Het is daarom verstandig om een bestuursrechtadvocaat in Veenendaal van Advocatenkantoren.nl in de arm te nemen. Hij of zij is uiteraard volledig op de hoogte van de rechten en plichten van u en van het openbaar bestuur.

Het bestuursrecht is heel breed in Veenendaal

De burger heeft in zeer veel gevallen te maken met de overheid. In sommige situaties is dat heel duidelijk. Denkt u maar eens aan het aanvragen van een bouwvergunning of het verlengen van het paspoort. In andere situaties lijkt het veel minder duidelijk dat u met de overheid te maken hebt. Bijvoorbeeld wanneer u uw auto bij de garage brengt voor de APK; ook daar komt het bestuursrecht om de hoek kijken. Het kan gaan om bouwrecht, om milieuvergunningen, om verkeershandhaving, om vreemdelingenrecht, om ambtenarenrecht, en ga zo maar door.

Bezwaar en beroep in het bestuursrecht

De meeste zaken in het bestuursrecht gaan over bezwaar en beroep. De gemeente is bijvoorbeeld voornemens een vergunning te verlenen of heeft deze al verleend, maar u hebt bezwaar tegen de vergunning. De procesregels zijn zeer complex en er zijn tal van voorwaarden en deadlines aan de beroepsprocedures verbonden. Op Advocatenkantoren.nl vindt u advocaten die zijn gespecialiseerd in het bestuursrecht en u helpen om uw zaak tot een bevredigende uitkomst te laten komen.

Advocaat bestuursrecht in Veenendaal nodig?

Bestuursrecht advocatenkantoren of advocaten in Veenendaal kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het bestuursrecht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een bestuursrecht expert in Veenendaal voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een bestuursrecht advocaat in Veenendaal

Kom via Advocatenkantoren.nl in contact met uw gewenste bestuursrecht advocaat. Via het profiel van de door u gekozen advocaat kunt u uw aanvraag of vraag doorsturen. Onze juridische medewerkers zullen vervolgens uw aanvraag beoordelen. Mocht er meer informatie vereist zijn, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om uw aanvraag te bespreken. In het geval wij niet direct een geschikte advocaat tonen, kunt u via het helpdesk formulier uw zaak aan ons doorsturen. Zodoende kunnen wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat in Veenendaal. De aangesloten bestuursrecht kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Veenendaal. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren bestuursrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten bestuursrecht in Veenendaal. Neem direct contact op met een bestuursrecht specialist uit Veenendaal.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •