3 asielrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Hatice Selçuk
Hatice Selçuk
Defensa Advocatuur
Seeligsingel 1, 4811 CN, Breda
Claudia Fischer-Fuhler Specialist
Claudia Fischer-Fuhler
Advocatenkantoor Fischer-Fuhler
Ullevi 13, 7825 SC, Emmen
Sjoerd Thelosen Specialist
Sjoerd Thelosen
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Asielrecht advocaten

GESPECIALISEERDE ASIELRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat asielrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten asielrecht.

Advocaat asielrecht

Heeft u te maken met het asielrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde asielrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met asielrecht als expertise. Het insolventierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn aangesloten bij Vereniging Asieladvocaten en –Juristen Nederland (VAJN). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van asielrecht.

Wat is asielrecht?

Het asielrecht is het systeem van recht dat ziet op de procedure van een asielaanvraag. In Nederland zijn veel vreemdelingen die een asielaanvraag indienen. Die aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen en al dan niet toegewezen.

Bezwaar en beroep na een afgewezen asielaanvraag

Wanneer u te maken hebt met een afgewezen asielaanvraag, kunt u daartegen in bezwaar en beroep gaan. De afwijzing wordt dan nogmaals bekeken, wat mogelijk tot een ander oordeel kan leiden. In principe moet de Immigratie- en Naturalisatiedienst (kortweg de IND) binnen zes maanden een beslissing nemen. De IND mag dat uiteraard niet zomaar doen, maar moet de relevantie wet- en regelgeving daarbij in acht nemen. Zo wordt er gekeken naar het land van herkomst en de situatie daar ter plaatse, maar ook naar de persoon van de aanvrager.

De invloed van Europees recht in het asielrecht

Het asielrecht is een rechtsgebied waarin veel internationaal recht doorwerking vindt, waaronder dan ook veel Europees recht. Dat is niet onlogisch; om te voorkomen dat landen onevenredig worden belast, is de asielprocedure tot op zekere hoogte tussen landen gelijk. Dat heeft uiteraard ook te maken met het vrije verkeer van personen en vestiging binnen de Europese Unie. Wanneer iemand de Nederlandse nationaliteit verkrijgt, mag deze zich in een andere lidstaat vestigen. Het is daardoor onwenselijk dat er grote verschillen bestaan tussen de procedures.

Mede om die reden is het asielrecht tamelijk complex. Ook zijn de belangen groot; een juiste asielaanvraag kan het verschil maken tussen wel of geen verblijfsvergunning krijgen. Een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u daarom helpen met het indienen van de aanvraag en eventuele bezwaar- en beroepsprocedures beginnen.

Advocaat asielrecht nodig?

De vertoonde asielrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het asielrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de asielrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat asielrecht.

Advocaten en advocatenkantoren asielrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren asielrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde asielrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •