0 verkeersrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Verkeersrecht advocaten

GESPECIALISEERDE VERKEERSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat verkeersrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten verkeersrecht.

Advocaat verkeersrecht

Heeft u te maken met het verkeersrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde verkeersrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met verkeersrecht als expertise. Het verkeersrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het verkeersrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van verkeersrecht.

Wat is verkeersrecht?

De naam geeft het al enigszins weg: met het verkeersrecht wordt bedoeld het recht dat in de ruimste zin des woords betrekking heeft op het verkeer. Wellicht denkt u daarbij direct aan verkeer op de weg, maar het gaat ook om het luchtverkeer, binnenvaartverkeer, zeerecht en spoorvervoersrecht. Doorgaans wordt met het verkeersrecht echter het verkeer op de openbare weg bedoeld.

De belangrijkste wet- en regelgeving

Wanneer het gaat over het verkeer op de openbare weg, is de Wegenverkeerswet 1994 (kortweg: Wvw) daarbij de belangrijkste bron van recht, samen met het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 waarin de verkeersregels vermeld zijn. Hiernaast zijn nog diverse andere wetten van toepassing, maar de WvW is de belangrijkste bron van recht.

De vragen in het verkeersrecht

In het verkeersrecht zullen tal van vragen naar boven komen. Misschien bent u verdachte bij een misdrijf op de weg of hebt u een overtreding begaan. Of bent u aansprakelijk gesteld door iemand waar u een aanrijding mee hebt gehad. In die gevallen kunnen diverse vragen opborrelen. Mag u bijvoorbeeld weigeren om aan een alcoholtest mee te werken? Wat zijn uw rechten bij een verhoor door de politie na een ongeval? Wat als er een ongeluk is geweest? Wie is precies de schuldige? Kortom: tal van vragen die veelal eenvoudig lijken maar vaak door alle nuances toch complex zijn.

Bent u op zoek naar iemand die u in het verkeersrecht kan bijstaan? Raadpleeg dan een advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat verkeersrecht nodig?

De vertoonde verkeersrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het verkeersrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de verkeersrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat verkeersrecht.

Advocaten en advocatenkantoren verkeersrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren verkeersrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde verkeersrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN