•  
     

0 pensioenwet advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Pensioenwet advocaten

GESPECIALISEERDE PENSIOENWET ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde Pensioenwet advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde Pensioenwet advocaten.

Advocaat pensioenwet

Heeft u een juridisch geschil of vragen over de Pensioenwet en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde Pensioenwet advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met de Pensioenwet als expertise. Het pensioenrecht is continu in beweging, waardoor een deskundige advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning met betrekking tot de Pensioenwet.

Pensioenwet

In de Pensioenwet, veelal afgekort tot Pw, zijn alle regels omtrent pensioenen terug te vinden. Het zijn de regels die gelden voor werknemers, werkgevers en pensioenuitvoerders. Er is bewust voor gekozen om de opbouw van het pensioen niet geheel aan de vrije markt over te laten. De reden daarvoor is dat er nogal wat consequenties kunnen zijn als het pensioen niet op de juiste manier wordt opgebouwd. Wanneer zomaar iedereen een pensioenfonds kan beginnen, kunnen pensioenen verdampen wanneer pensioenfondsen omvallen. Om toch enige mate van financiële zekerheid te kunnen garanderen, zijn de regels in de Pensioenwet opgenomen.

De verplichtingen in de Pensioenwet

De Pensioenwet bevat allereerst géén verplichting om een pensioen af te sluiten. Het is in beginsel geheel aan werkgever en werknemer om te onderhandelen over of wel of geen pensioen wordt afgesloten. Veelal is die keuze overigens niet vrij, omdat vaak in cao’s is vastgelegd dat een pensioenaanbod gedaan moet worden. Wanneer een pensioen wordt aangeboden, gelden daarvoor de regels in de Pensioenwet. De belangrijkste regel is dat een pensioen moet worden ondergebracht bij een erkende pensioenuitvoerder; een pensioenfonds of een pensioenverzekeraar. Zowel De Nederlandsche Bank (kortweg DNB) als de Autoriteit Financiële Markten (AFM) houden toezicht op de naleving van de regels. De DNB let vooral op de financiële aspecten, en de AFM op de communicatie naar klanten toe.

Geschillen omtrent de Pensioenwet

Het kan altijd gebeuren dat een wet op een bepaald vlak niet duidelijk genoeg is. Het is dan aan de rechter om de leemte in de wet op te vullen en uitleg te geven aan de open bepaling. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan nagaan of misschien al eerder over een bepaalde kwestie is geprocedeerd, inschatten wat de kans op succes is en – indien gewenst – een procedure beginnen.

Pensioenwet advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in de Pensioenwet van Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren Pensioenwet

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde Pensioenwet advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde Pensioenwet advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN