0 opschortingsrecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Opschortingsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE OPSCHORTINGSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat opschortingsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten opschortingsrecht in uw regio.

Advocaat opschortingsrecht

Wat is opschortingsrecht?

Heeft u te maken met opschortingsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde opschortingsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met opschortingsrecht als expertise. Het opschortingsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is.

In een overeenkomst gelden veelal verplichtingen over en weer. De ene partij verbindt zich jegens de andere partij om een prestatie te leveren, en de andere partij verbindt zich jegens de ene partij om een tegenprestatie te leveren. Het kan gebeuren dat de ene partij zich niet aan de afspraak houdt. Met het opschortingsrecht heeft dan de andere partij het recht om zijn verplichtingen op te schorten en dus te pauzeren.

Wanneer kan het opschortingsrecht worden ingeroepen?

Het opschortingsrecht kan niet zomaar altijd worden ingeroepen. Daarvoor moet namelijk de vordering opeisbaar zijn. De ander moet dus al verplicht zijn om de vordering na te komen. Wanneer is afgesproken dat pas over een paar maanden geleverd wordt, is die vordering nog niet opeisbaar en kan het opschortingsrecht dus ook niet worden ingeroepen. Ook moet voldoende samenhang bestaan tussen de beide verbintenissen. Het hoeft dus niet per se om één overeenkomst te gaan.

Opschortingsrecht als pressiemiddel

Door het opschortingsrecht uit te oefenen, kan een zekere vorm van druk worden ingezet. Denk aan een onderneming die de factuur niet betaalt zolang de andere partij zijn verplichtingen niet nakomt.

In de basis is het opschortingsrecht vrij eenvoudig. Maar toch zijn er diverse haken en ogen die het inzetten van het opschortingsrecht soms lastig maken. Neem daarom contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl voor meer informatie over het opschortingsrecht.

Advocaat opschortingsrecht nodig?

De vertoonde opschortingsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het opschortingsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren opschortingsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren opschortingsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde opschortingsrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN