0 oorlogsrecht advocaten
IN AMSTERDAM GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Oorlogsrecht advocaten Amsterdam

GESPECIALISEERDE OORLOGSRECHT ADVOCATEN AMSTERDAM

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat oorlogsrecht in Amsterdam? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten oorlogsrecht in Amsterdam.

Advocaat oorlogsrecht Amsterdam

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde oorlogsrecht advocaten in Amsterdam. De oorlogsrecht experts in Amsterdam zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het oorlogsrecht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het oorlogsrecht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van oorlogsrecht advocaten in Amsterdam, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle oorlogsrecht vraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is oorlogsrecht?

Men denkt wel eens dat in tijden van oorlog alles is toegestaan. Dat is echter geenszins het geval. Ook in oorlogstijd is er een minimale ondergrens aan rechten die gehandhaafd moeten worden door de betrokken partijen. Dit oorlogsrecht wordt ook wel jus in bello, het recht in de oorlog genoemd. Het oorlogsrecht bestaat met name uit internationale verdragen waarin tal van aspecten in de oorlogsvoering besproken wordt. Het gaat dan met name over de omgang met krijgsgevangenen en onschuldige burgers. Een andere term voor het oorlogsrecht is het internationaal humanitair recht.

Oorlogsrecht voor oorlogsmisdaden

Dat in oorlogstijd lang niet alles is toegestaan, wordt wel duidelijk door de diverse zaken over oorlogsmisdaden die de afgelopen decennia in ons land zijn gevoerd. Het belang van het oorlogsrecht is dan ook om die oorlogsmisdaden te voorkomen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat in tijden van oorlog geen wapens gebruikt mogen worden die geen onderscheid maken tussen burgers en strijders. Het gebruik van gifgas en landmijnen is daardoor verboden. Ook wapens die onnodig leed veroorzaken zijn verboden. Het is verboden om burgers, krijgsgevangenen, zieke en gewonde soldaten en medisch personeel rechtstreeks aan te vallen. Het is verboden om menselijke schilden te gebruiken en medisch personeel moet de kans krijgen om gewonden te verzorgen.

In oorlogsrecht gespecialiseerde advocaten in Amsterdam

Er zijn in Nederland advocaten die zich volledig op het oorlogsrecht hebben toegelegd. Zij zullen zich met name bezighouden met de mensenrechten en de schendingen daarvan; iets waar het oorlogsrecht op voortborduurt. U vindt de gespecialiseerde advocaten in Amsterdam op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat oorlogsrecht in Amsterdam nodig?

Oorlogsrecht advocaten of advocatenkantoren in Amsterdam kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het oorlogsrecht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een oorlogsrecht expert in Amsterdam voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een oorlogsrecht advocaat in Amsterdam

Advocatenkantoren.nl biedt verschillende manieren om in contact te komen met uw gewenste oorlogsrecht advocaat. Stel een rechtsvraag, neem telefonisch contact op of stuur uw rechtszaak direct door naar de gewenste advocaat. De advocaat zal vervolgens hierop reageren en daarna kiest u er zelf voor om met de advocaat in zee te gaan. De aangesloten oorlogsrecht kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Amsterdam. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren oorlogsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten oorlogsrecht in Amsterdam. Neem direct contact op met een oorlogsrecht specialist uit Amsterdam.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN