0 oorlogsrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Oorlogsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE OORLOGSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat oorlogsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten oorlogsrecht.

Advocaat oorlogsrecht

Heeft u te maken met het oorlogsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde oorlogsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met oorlogsrecht als expertise. Het oorlogsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het oorlogsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van oorlogsrecht.

Wat is oorlogsrecht?

Men denkt wel eens dat in tijden van oorlog alles is toegestaan. Dat is echter geenszins het geval. Ook in oorlogstijd is er een minimale ondergrens aan rechten die gehandhaafd moeten worden door de betrokken partijen. Dit oorlogsrecht wordt ook wel jus in bello, het recht in de oorlog genoemd. Het oorlogsrecht bestaat met name uit internationale verdragen waarin tal van aspecten in de oorlogsvoering besproken wordt. Het gaat dan met name over de omgang met krijgsgevangenen en onschuldige burgers. Een andere term voor het oorlogsrecht is het internationaal humanitair recht.

Oorlogsrecht voor oorlogsmisdaden

Dat in oorlogstijd lang niet alles is toegestaan, wordt wel duidelijk door de diverse zaken over oorlogsmisdaden die de afgelopen decennia in ons land zijn gevoerd. Het belang van het oorlogsrecht is dan ook om die oorlogsmisdaden te voorkomen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat in tijden van oorlog geen wapens gebruikt mogen worden die geen onderscheid maken tussen burgers en strijders. Het gebruik van gifgas en landmijnen is daardoor verboden. Ook wapens die onnodig leed veroorzaken zijn verboden. Het is verboden om burgers, krijgsgevangenen, zieke en gewonde soldaten en medisch personeel rechtstreeks aan te vallen. Het is verboden om menselijke schilden te gebruiken en medisch personeel moet de kans krijgen om gewonden te verzorgen.

In oorlogsrecht gespecialiseerde advocaten

Er zijn in Nederland advocaten die zich volledig op het oorlogsrecht hebben toegelegd. Zij zullen zich met name bezighouden met de mensenrechten en de schendingen daarvan; iets waar het oorlogsrecht op voortborduurt. U vindt de gespecialiseerde advocaten op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat oorlogsrecht nodig?

De vertoonde oorlogsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het oorlogsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de oorlogsrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat oorlogsrecht.

Advocaten en advocatenkantoren oorlogsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren oorlogsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde oorlogsrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN