0 notarieel recht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Notarieel recht advocaten

GESPECIALISEERDE NOTARIEEL RECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat notarieel recht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten notarieel recht.

Advocaat notarieel recht

Heeft u te maken met het notarieel recht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde notarieel recht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met notarieel recht als expertise. Het notarieel recht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het notarieel recht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van notarieel recht.

Wat is notarieel recht?

Notarieel recht is vooral aan de orde voor notarissen. Een notaris is net als een advocaat iemand die een rechtenstudie heeft afgerond. De primaire rol van de notaris is om bepaalde belangrijke zaken in het leven vast te leggen. De notaris zorgt daarmee dat een afspraak op een later moment teruggevonden kan worden, zonder dat partijen kunnen ontkennen dat die afspraak bestaat of dat die afspraak door hen is gemaakt.

Wat doet een notaris?

Wat die afspraken precies zijn, kan enorm uiteenlopen. Veelal zal het gaan om de aan- en verkoop van een woning. Dat is iets wat uiteraard grondig moet worden vastgelegd. Niet alleen tussen partijen, maar ook tussen de koper en de bank indien er een hypotheekrecht op de woning gevestigd zal worden. Het is ten zeerste aan te raden om bij de aankoop van een woning een notaris in te schakelen om de koopovereenkomst grondig door te lezen. Bovendien kan de notaris advies geven wanneer er aanvullende beperkte rechten op de woning of de grond zijn gevestigd, zoals een erfdienstbaarheid. U weet dan zeker dat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. De notaris heeft vaker met het bijltje gehakt en weet dus ook wat normale afspraken zijn.

Testamenten, schenkingen en statuten

Een notaris doet echter meer dan als een soort bemiddelaar bij de aan- en verkoop van woningen optreden. De notaris kan immers ook een gebouw in appartementen splitsen, een testament opstellen of wijzigen, de erfenis verdelen, huwelijkse voorwaarden opstellen, een schenking vastleggen, een rechtspersoon oprichten of de statuten daarvan wijzigen, aandelen uitgeven of overdragen, en ga zo maar door. Kortom: alles wat vastgelegd moet worden, kan door een notaris worden vastgelegd. Neem daarom contact op met een notaris van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat notarieel recht nodig?

De vertoonde notarieel recht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het notarieel recht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren notarieel recht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren notarieel recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde notarieel recht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN