0 jachtrecht advocaten
IN ZWOLLE GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Jachtrecht advocaten Zwolle

GESPECIALISEERDE JACHTRECHT ADVOCATEN ZWOLLE

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat jachtrecht in Zwolle? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten jachtrecht in Zwolle.

Advocaat jachtrecht Zwolle

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde jachtrecht advocaten in Zwolle. De jachtrecht experts in Zwolle zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het jachtrecht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het jachtrecht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van jachtrecht advocaten in Zwolle, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle jachtrecht vraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is jachtrecht?

Met het jachtrecht wordt een deel van het eigendomsrecht bedoeld. Wie een stuk land bezit, heeft daar in beginsel zelf het jachtrecht op. Dat jachtrecht kunt u echter verkopen aan een jager of aan een vereniging van jagers. Deze jagers krijgen dan het exclusieve jachtrecht. Zonder dit jachtrecht is het niet toegestaan om in een gebied te jagen, tenzij de beheerder of eigenaar daar toestemming voor verleent. Dat betekent echter niet dat u op eigen grond altijd mag jagen. U hebt immers een akte nodig die u toestemming verleent om te mogen jagen. Daarbij zitten er tal van voorwaarden verbonden aan de jacht. Zo mag u slechts in bepaalde maanden van het jaar jagen en mag u niet alle dieren zomaar neerschieten.

Het huidige jachtrecht

Tegenwoordig wordt het jachtrecht met name geregeld in de Flora- en faunawet uit 2002. Hierin worden de drie belangen geregeld die met de jacht gemoeid zijn. Het gaat dan om bescherming van de landbouw, bescherming van wildsoorten en de jacht als actieve recreatie. De overheid wil voorkomen dat bepaalde wildsoorten een te grote populatie krijgen, dat kan immers snellere verspreiding van ziektes in de hand werken en schadelijk zijn voor de landbouw. Tegelijkertijd wil de overheid uiteraard voorkomen dat bepaalde wildsoorten uitsterven. De overheid houdt om die reden populaties van wild in Nederland bij en besluit op basis daarvan op welke dieren wel en niet gejaagd mag worden.

Wanneer heb ik een advocaat jachtrecht in Zwolle nodig?

Bij het jagen komen tal van aspecten uit de Nederlandse en Europese wetgeving naar voren. De jager heeft immers met veel andere natuurlijke personen en rechtspersonen te maken. Een jager jaagt immers op het land van een ander (veelal een agrariër), werkt samen met medejagers, moet bepaalde vergunningen hebben, en ga zo maar door. In al die verhoudingen kan uiteraard een conflict ontstaan. Is dat het geval, dan kunt u zich wenden tot een advocaat van Advocatenkantoren.nl die gespecialiseerd is in het jachtrecht in Zwolle.

Advocaat jachtrecht in Zwolle nodig?

Jachtrecht advocaten of advocatenkantoren in Zwolle kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het jachtrecht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een jachtrecht expert in Zwolle voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een jachtrecht advocaat in Zwolle

Advocatenkantoren.nl biedt verschillende manieren om in contact te komen met uw gewenste jachtrecht advocaat. Stel een rechtsvraag, neem telefonisch contact op of stuur uw rechtszaak direct door naar de gewenste advocaat. De advocaat zal vervolgens hierop reageren en daarna kiest u er zelf voor om met de advocaat in zee te gaan. De aangesloten jachtrecht kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Zwolle. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren jachtrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten jachtrecht in Zwolle. Neem direct contact op met een jachtrecht specialist uit Zwolle.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN