•  
     

0 grondexploitatie advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Grondexploitatie advocaten

GESPECIALISEERDE GRONDEXPLOITATIE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde grondexploitatie advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten grondexploitatie.

Advocaat grondexploitatie

Heeft u te maken met grondexploitatie en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde grondexploitatie advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met grondexploitaties als expertise. Het ruimtelijke ordeningsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken met betrekking tot grondexploitatie. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van grondexploitatie.

Wat is grondexploitatie?

Een grondexploitatie is een begroting waarin alle kosten en baten met betrekking tot de grond in een ontwikkelingsplan in beeld worden gebracht. Het begrip grondexploitatie wordt ook wel afgekort tot grex. Veel voorkomende kosten zijn uiteraard de aankoop van de grond, het bouwrijp maken en eventueel saneren, inrichting van de openbare ruimte en uiteraard de bijkomende kosten zoals het maken van een plan. Daar tegenover staan de opbrengsten die met de grond gepaard gaan wanneer deze weer doorverkocht of gebruikt kan worden. Het gaat dan om het verkopen van de bouwrijpe en gereed gemaakte grond plus eventueel te ontvangen bijdragen van overheidswege en subsidies.

Veelal opgesteld door de overheid

De overheid maakt doorgaans zelf een grondexploitatie wanneer een voornemen bestaat een bestemmingsplan te wijzigen. Zo weet men precies wat een wijziging in het bestemmingsplan kost en moet opleveren. Deze begroting dient als bandbreedte voor de onderhandelingen en kan als basis dienen om een exploitatieplan - de volgende stap in het proces - op te stellen.

Soorten grondexploitatie

Er zijn verschillende varianten van grondexploitatie. In een actieve of klassieke manier doet de gemeente vrijwel alles zelf. De grond wordt in eigen beheer aangekocht, bouwrijp gemaakt en de losse percelen worden weer verkocht. In een passieve manier koopt de gemeente niet zelf de grond en verzorgt het slechts de openbare zaken. In een publiek-private samenwerking werken overheid en grondeigenaren samen aan de ontwikkeling. Omdat de wet- en regelgeving complex is, is het ten zeerste aan te raden om een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen wanneer u vragen of problemen hebt.

Advocaat grondexploitatie nodig?

De vertoonde grondexploitatie specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in grondexploitaties in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de grondexploitatie advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat grondexploitatie.

Advocaten en advocatenkantoren grondexploitatie

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren grondexploitatie op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde grondexploitatie advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN