0 europees recht advocaten
IN LEIDEN GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Europees recht advocaten Leiden

GESPECIALISEERDE EUROPEES RECHT ADVOCATEN LEIDEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat europees recht in Leiden? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten europees recht in Leiden.

Advocaat europees recht Leiden

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde europees recht advocaten in Leiden. De europees recht experts in Leiden zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het europees recht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het europees recht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van europees recht advocaten in Leiden, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle europees recht vraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is europees recht?

Rechtsverhoudingen binnen Nederland worden in steeds grotere mate beheerst door afspraken in Europa. Het Europees recht behelst het recht van de Europese Unie, ook wel EU-recht genoemd, en het recht van de Europese Gemeenschappen, ook wel EG-recht of gemeenschapsrecht genoemd. Het kan echter interessant worden wanneer het nationale recht u een bepaalde verplichting oplegt, terwijl het Europees recht iets anders van u verlangt. Want wat gaat er nu eigenlijk voor?

Europees recht gaat boven nationaal recht

In onze grondwet is bepaald dat het Nederlandse recht niet van toepassing is voor zover het in strijd is met Europese wet- en regelgeving. Dat kan dus inhouden dat u een nationale verplichting niet hoeft na te leven wanneer een Europese regel iets anders van u vraagt.

Grondrechten in het Europees recht

In de Nederlandse grondwet zijn tal van grondrechten vastgelegd die voor iedereen in Nederland gelden. De rechter kan daar echter geen beroep op doen; die wet geldt eigenlijk enkel voor de wetgever. Gelukkig staan veel van die grondrechten ook in het Europees recht. Dat is handig omdat u wel een beroep kunt doen op internationale grondrechten. Zo kan een beroep op Europees recht van pas komen wanneer u meent dat bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting in het geding is gekomen, of wanneer u meent dat er kartelafspraken worden gemaakt.

Advocaat europees recht in Leiden nodig?

Europees recht advocaten of advocatenkantoren in Leiden kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het europees recht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een europees recht expert in Leiden voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat of advocatenkantoor Leiden naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een europees recht advocaat in Leiden

Kom via Advocatenkantoren.nl in contact met uw gewenste europees recht advocaat. Via het profiel van de door u gekozen advocaat kunt u uw aanvraag of vraag doorsturen. Onze juridische medewerkers zullen vervolgens uw aanvraag beoordelen. Mocht er meer informatie vereist zijn, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om uw aanvraag te bespreken. In het geval wij niet direct een geschikte advocaat tonen, kunt u via het helpdesk formulier uw zaak aan ons doorsturen. Zodoende kunnen wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat in Leiden. De aangesloten europees recht kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Leiden. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren europees recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten europees recht in Leiden. Neem direct contact op met een europees recht specialist uit Leiden.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN