0 constitutioneel recht advocaten
IN TILBURG GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Constitutioneel recht advocaten Tilburg

GESPECIALISEERDE CONSTITUTIONEEL RECHT ADVOCATEN TILBURG

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat constitutioneel recht in Tilburg? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten constitutioneel recht in Tilburg.

Advocaat constitutioneel recht Tilburg

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde constitutioneel recht advocaten in Tilburg. De constitutioneel recht experts in Tilburg zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het constitutioneel recht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het constitutioneel recht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van constitutioneel recht advocaten in Tilburg, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle constitutioneel recht vraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is constitutioneel recht?

De Grondwet in Nederland wordt een wassen neus genoemd. De reden daarvoor is dat een rechter niet rechtstreeks een beroep mag doen op bepalingen in de Grondwet. Zo staat er bijvoorbeeld in de Grondwet dat er bij een onteigeningsprocedure altijd een schadeloosstelling uitgekeerd moet worden (artikel 14). Maar als de Staat zich daar niet aan houdt, kunt u geen beroep doen op die regeling. De gedachte daarachter is dat de Grondwet enkel bindend is voor de wetgever, die dus bij het opstellen van de wetten al met die Grondwet rekening moet houden.

Een beroep op de grondrechten uit het constitutioneel recht

Toch houdt het bovenstaande niet in dat u compleet machteloos bent wanneer naar uw gevoel bepaalde grondrechten zijn geschonden. Veel van die grondrechten die in de Grondwet worden genoemd, komen immers ook naar voren in bepaalde verdragen. Te denken valt aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) of het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (IVBPR). Daarin komen tal van grondrechten aan bod. Bijvoorbeeld de gelijke rechten van mannen en vrouwen, een verbod op foltering, het recht op privacy, de vrijheid van meningsuiting, en ga zo maar door.

Constitutionele zaken in Tilburg zijn vaak erg ingewikkeld

Veel zaken waar een beroep op grondrechten wordt gedaan, zijn erg complex. Denkt u maar aan de zaak Wilders. Er geldt een vrijheid van meningsuiting, maar hoe ver voert die vrijheid? Internationaal wordt er over veel vrijheden geprocedeerd, waardoor een ervaren advocaat inmiddels wel redelijk goed kan inschatten of bepaald gedrag inderdaad een schending van een grondrecht kan inhouden. Schakel een advocaat in van Advocatenkantoren.nl voor advies op maat.

Advocaat constitutioneel recht in Tilburg nodig?

Constitutioneel recht advocaten of advocatenkantoren in Tilburg kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het constitutioneel recht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een constitutioneel recht expert in Tilburg voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een constitutioneel recht advocaat in Tilburg

Advocatenkantoren.nl biedt verschillende manieren om in contact te komen met uw gewenste constitutioneel recht advocaat. Stel een rechtsvraag, neem telefonisch contact op of stuur uw rechtszaak direct door naar de gewenste advocaat. De advocaat zal vervolgens hierop reageren en daarna kiest u er zelf voor om met de advocaat in zee te gaan. De aangesloten constitutioneel recht kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Tilburg. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren constitutioneel recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten constitutioneel recht in Tilburg. Neem direct contact op met een constitutioneel recht specialist uit Tilburg.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN