0 ambtenarenrecht advocaten
IN GRONINGEN GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Ambtenarenrecht advocaten Groningen

GESPECIALISEERDE AMBTENARENRECHT ADVOCATEN GRONINGEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat ambtenarenrecht in Groningen? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten ambtenarenrecht in Groningen.

Advocaat ambtenarenrecht Groningen

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde ambtenarenrecht advocaten in Groningen. De ambtenarenrecht experts in Groningen zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het ambtenarenrecht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het ambtenarenrecht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van ambtenarenrecht advocaten in Groningen, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle ambtenarenrecht vraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is ambtenarenrecht?

Het ambtenarenrecht is enerzijds een specifiek gedeelte van het arbeidsrecht, maar komt daar anderzijds nog een stuk buiten. Misschien is het nog meer te vergelijken met het bestuursrecht. Een maatregel zal immers doorgaans in de vorm van een besluit worden genomen, waar het strakke kader van het bestuursrecht om de hoek komt kijken.

Het verschil tussen arbeidsrecht en ambtenarenrecht

Het arbeidsrecht regelt de doorsnee rechtsverhouding tussen werknemer en werkgever. Omdat bij ambtenaren de staat de werkgever is, geldt er een apart juridisch kader. Een ambtenaar wordt dan ook niet aangenomen, maar aangesteld. Hierdoor zijn lang niet alle bepalingen in het reguliere arbeidsrecht aan de orde. Er zijn specifieke regelingen voor het geval er geschillen ontstaan met betrekking tot ontslag, reorganisatie, arbeidsvoorwaarden en disciplinaire maatregelen.

Conflicten als ambtenaar

Wanneer u een ambtenaar bent, gelden er dus andere regels dan bij andere arbeidsovereenkomsten het geval is. Het is daarom wel zo prettig als een advocaat uw specifieke situatie kan plaatsen en weet welke wet- en regelgeving op uw situatie van toepassing is. In het ambtenarenrecht zijn diverse wetten van toepassing die bij reguliere arbeidsovereenkomsten niet aan de orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het Algemeen Rijksambtenarenreglement en het CAR/UWO. Een ambtenarenrechtadvocaat kan deze regelingen op uw situatie toepassen. Ook wanneer u niet zeker weet of uw werkgever de overheid of de semi-overheid is, kan een gespecialiseerde advocaat hierover uitsluitsel geven.

Zoek daarom een advocaat die echt in het ambtenarenrecht is gespecialiseerd om de kwaliteit van het advies te waarborgen.

Advocaat ambtenarenrecht in Groningen nodig?

Ambtenarenrecht advocaten of advocatenkantoren in Groningen kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het ambtenarenrecht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een ambtenarenrecht expert in Groningen voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een ambtenarenrecht advocaat in Groningen

Advocatenkantoren.nl biedt verschillende manieren om in contact te komen met uw gewenste ambtenarenrecht advocaat. Stel een rechtsvraag, neem telefonisch contact op of stuur uw rechtszaak direct door naar de gewenste advocaat. De advocaat zal vervolgens hierop reageren en daarna kiest u er zelf voor om met de advocaat in zee te gaan. De aangesloten ambtenarenrecht kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Groningen. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren ambtenarenrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten ambtenarenrecht in Groningen. Neem direct contact op met een ambtenarenrecht specialist uit Groningen.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN