0 administratief recht advocaten
IN ZWOLLE GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Administratief recht advocaten Zwolle

GESPECIALISEERDE ADMINISTRATIEF RECHT ADVOCATEN ZWOLLE

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat administratief recht in Zwolle? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten administratief recht in Zwolle.

Advocaat administratief recht Zwolle

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde administratief recht advocaten in Zwolle. De administratief recht experts in Zwolle zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het administratief recht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het administratief recht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van administratief recht advocaten in Zwolle, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle administratief recht vraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is administratief recht?

Het administratief recht is eigenlijk een synoniem voor het bestuursrecht. Het administratief ziet op de rechtspositie tussen overheid en burger. Het administratief recht is een zeer breed rechtsbegrip waarin eigenlijk tal van uiteenlopende vragen en conflicten naar boven kunnen komen.

Wat behelst het administratief recht in Zwolle?

Het grootste deel van het administratief recht in Zwolle wordt behelst door de Algemene wet bestuursrecht (kortweg de Awb). Hierin staat precies waaraan de overheid moet voldoen wanneer het met u communiceert. Wanneer u een vergunning aanvraagt, moet de vergunningsaanvraag voldoen aan de in de Awb gestelde eisen. Maar dat niet alleen; de Awb geeft u ook bepaalde rechten. De overheid moet uw aanvraag namelijk in een bepaalde tijd afhandelen. De overheid mag niet tot in den treuren doen over de behandeling. Ook wanneer de aanvraag wordt afgewezen, moet de afwijzing voldoen aan bepaalde regels. Zo moet duidelijk gemotiveerd zijn waarom een verzoek is afgewezen. Het administratief recht geeft dus niet alleen rechten, maar ook veel plichten waar u de overheid aan kunt houden.

Een zaak in het administratief recht

In het administratief recht zal het veelal gaan om vergunningen. Een vergunning wordt soms naar de mening van de verzoeker onterecht afgewezen. Het kan echter ook gaan over belastingzaken, verkeershandhaving, vreemdelingenrecht, sociaal zekerheidsrecht, ambtenarenrecht of milieuvergunningen. Gelukkig vindt u op Advocatenkantoren.nl advocaten die zich het administratief recht in Zwolle helemaal eigen hebben gemaakt.

Advocaat administratief recht in Zwolle nodig?

Administratief recht advocaten of advocatenkantoren in Zwolle kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het administratief recht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een administratief recht expert in Zwolle voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een administratief recht advocaat in Zwolle

Advocatenkantoren.nl biedt verschillende manieren om in contact te komen met uw gewenste administratief recht advocaat. Stel een rechtsvraag, neem telefonisch contact op of stuur uw rechtszaak direct door naar de gewenste advocaat. De advocaat zal vervolgens hierop reageren en daarna kiest u er zelf voor om met de advocaat in zee te gaan. De aangesloten administratief recht kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Zwolle. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren administratief recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten administratief recht in Zwolle. Neem direct contact op met een administratief recht specialist uit Zwolle.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN