0 administratief recht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Administratief recht advocaten

GESPECIALISEERDE ADMINISTRATIEF RECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat administratief recht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten administratief recht.

Advocaat administratief recht

Heeft u te maken met het administratief recht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde administratief recht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met administratief recht als expertise. Het administratief recht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het administratief recht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van administratief recht.

Wat is administratief recht?

Het administratief recht is eigenlijk een synoniem voor het bestuursrecht. Het administratief ziet op de rechtspositie tussen overheid en burger. Het administratief recht is een zeer breed rechtsbegrip waarin eigenlijk tal van uiteenlopende vragen en conflicten naar boven kunnen komen.

Wat behelst het administratief recht?

Het grootste deel van het administratief recht in Nederland wordt behelst door de Algemene wet bestuursrecht (kortweg de Awb). Hierin staat precies waaraan de overheid moet voldoen wanneer het met u communiceert. Wanneer u een vergunning aanvraagt, moet de vergunningsaanvraag voldoen aan de in de Awb gestelde eisen. Maar dat niet alleen; de Awb geeft u ook bepaalde rechten. De overheid moet uw aanvraag namelijk in een bepaalde tijd afhandelen. De overheid mag niet tot in den treuren doen over de behandeling. Ook wanneer de aanvraag wordt afgewezen, moet de afwijzing voldoen aan bepaalde regels. Zo moet duidelijk gemotiveerd zijn waarom een verzoek is afgewezen. Het administratief recht geeft dus niet alleen rechten, maar ook veel plichten waar u de overheid aan kunt houden.

Een zaak in het administratief recht

In het administratief recht zal het veelal gaan om vergunningen. Een vergunning wordt soms naar de mening van de verzoeker onterecht afgewezen. Het kan echter ook gaan over belastingzaken, verkeershandhaving, vreemdelingenrecht, sociaal zekerheidsrecht, ambtenarenrecht of milieuvergunningen. Gelukkig vindt u op Advocatenkantoren.nl advocaten die zich het administratief recht helemaal eigen hebben gemaakt.

Advocaat administratief recht nodig?

De vertoonde administratief recht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het administratief recht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren administratief recht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren administratief recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde administratief recht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN