3 echtscheiding advocaten
IN AMSTELVEEN GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Figen Özdemir-Sahin
Figen Özdemir-Sahin
Iustus Advocatuur
John M. Keynesplein 1-27, 1066 EP, Amsterdam
Profiel Contact 175,00 p/u
Mark Schmidt Specialist
Mark Schmidt
Advocatenkantoor Schmidt
Donker Curtiusstraat 97, 1051 MC, Amsterdam
Profiel Contact 150,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Echtscheiding advocaten Amstelveen

GESPECIALISEERDE ECHTSCHEIDING ADVOCATEN AMSTELVEEN

Zijn jullie van plan om te gaan scheiden in Amstelveen? Kom via Advocatenkantoren.nl in contact met een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat Amstelveen. Om de scheiding goed af te wikkelen dienen er duidelijke afspraken gemaakt te worden tussen u en uw ex-partner. Het is van belang dat u dit samen in goed overleg doet. Komt u er samen niet? Schakel dan een scheidingsadvocaat Amstelveen in om deze zaken te regelen en uw scheiding aan te vragen bij de rechtbank. Bekijk de bij Advocatenkantoren.nl aangesloten echtscheidingsadvocaten Amstelveen.

Advocaat echtscheiding Amstelveen

Scheidingsadvocaat Amstelveen

Als jullie besluiten om te scheiden komen er een hoop zaken op u af. Zeker als er gezamenlijke kinderen in het spel zijn of als u bijvoorbeeld een eigen onderneming heeft. Een echtscheidingsadvocaat Amstelveen is op de hoogte van alle zaken die geregeld dienen te worden en weet waar rekening mee gehouden moet worden om de scheiding in goede banen te leiden. Hoe is bijvoorbeeld de kinderalimentatie, co-ouderschap, verdeling van het pensioen en woonruimte geregeld? Dit zijn slechts een kleine greep uit tal van zaken die bij een scheiding in Amstelveen om de hoek komen kijken. Juridische ondersteuning kan zeer gewenst zijn om u door het proces te begeleiden. Een scheidingsadvocaat Amstelveen kan u advies geven of juridisch ondersteunen tijdens het gehele proces.

De rol van een echtscheidingsadvocaat Amstelveen

Komen jullie er samen uit? Dan kunnen jullie eenvoudig een scheiding aanvragen in Amstelveen. Helaas komt het vaak voor dat u en uw ex-partner geen afspraken kunnen maken of de verhoudingen zo op scherp staan dat jullie er samen niet uitkomen. In dat geval kunt u kiezen voor een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat Amstelveen. De scheidingsadvocaat Amstelveen of mediator, die jullie samen inhuren, zal de scheiding in goede banen leiden. Ideaal om met wat kundige juridische ondersteuning het proces van scheiden te regelen. Komen jullie er ondanks de scheidingsadvocaat of mediator alsnog niet uit? Dan dient zowel u als uw ex-partner een eigen echtscheidingsadvocaat Amstelveen te benaderen. Dit zal betekenen dat de echtscheidingsadvocaten in Amstelveen met elkaar zullen onderhandelen. Houdt u er wel rekening mee dat de kosten daardoor snel kunnen oplopen als jullie beide besluiten een eigen echtscheidingsadvocaat Amstelveen in de arm te nemen.

Scheiden in Amstelveen

In het algemeen kan een scheiding in Amstelveen op verschillende manieren worden geregeld. Een overzicht van deze methoden vindt u hieronder.

Jullie komen er samen uit. In dat geval kunnen jullie beide worden bijgestaan door dezelfde echtscheidingsadvocaat Amstelveen. Dit heeft natuurlijk de voorkeur, omdat dit betekent dat jullie goed contact hebben en realistisch de echtscheiding in Amstelveen willen regelen. Streef hier dan ook naar, zeker als er kinderen in het spel zijn. Bijkomend voordeel, omdat u maar één scheidingsadvocaat Amstelveen nodig heeft kunnen jullie de kosten delen.

Schakel een mediator of echtscheidingsadvocaat Amstelveen in als jullie op sommige onderdelen er niet uit komen. Het gebeurt natuurlijk dat u over 90% van de zaken duidelijke afspraken kunt maken, maar jullie met de laatste 10% er samen niet uitkomen. Een mediator of echtscheidingsadvocaten Amstelveen probeert deze zaken glad te strijken en de echtscheiding in Amstelveen alsnog in goed overleg te regelen.

Staan de verhoudingen zo op scherp dat jullie amper nog met elkaar praten? Om verdere escalatie te voorkomen is het van noodzaak dat zowel u als uw ex-partner een scheidingsadvocaat in dienst neemt. De echtscheidingsadvocaten Amstelveen zullen onderhandelen, waarbij uw advocaat uw belangen behartigt en de echtscheidingsadvocaat Amstelveen die van uw ex-partner. Het grote voordeel hiervan is dat u amper nog iets van doen heeft met uw ex-partner aangezien alle communicatie via de echtscheidingsadvocaten Amstelveen zullen verlopen.

Getrouwd op huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen?

Als jullie voordat jullie in het huwelijksbootje stappen al afspraken hebben gemaakt over belangrijke zaken kunnen deze worden vastgelegd in de huwelijkse voorwaarden. De huwelijkse voorwaarden Amstelveen dienen door een notaris te worden opgesteld en vastgelegd te worden. Zijn er geen huwelijkse voorwaarden, dan zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen. Al de bezittingen en eventuele schulden worden als gemeenschappelijk beschouwt. Hier gelden wel een aantal uitzonderingen die van kracht kunnen zijn. Echtscheidingsadvocaten Amstelveen kunnen u hier alles over vertellen. Door het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat Amstelveen weet u precies waar u aan toe bent als u besluit om te gaan scheiden in Amstelveen. Zo kunt u wellicht bezwaar maken als u het met bepaalde zaken oneens bent. De scheidingsadvocaat Amstelveen zal u voorzien van juridisch advies en eventueel bijstaan als uw echtscheiding voor de rechter komt.

Echtscheidingsadvocaat Amstelveen

Echtscheiding Amstelveen? Hier moet u rekening mee houden!

In deze hectische periode komen er een hoop zaken op u af. Om u wat houvast te bieden vindt u hieronder een aantal zaken die van toepassing kunnen zijn op uw situatie. Uiteraard kunt u altijd een scheidingsadvocaat Amstelveen of mediator inschakelen om u te begeleiden tijdens deze emotionele periode.

Afspraken maken met uw ex-partner

In goed overleg afspraken maken en deze vervolgens op papier zetten heeft te alle tijde de voorkeur. In het echtscheidingsconvenant zal de echtscheidingsadvocaat Amstelveen deze zaken vastleggen. De zaken waar u afspraken maakt zijn bijvoorbeeld afspraken over de woning, spullen en kinderen, maar ook bijvoorbeeld alimentatie vraagstukken, zoals partneralimentatie en kinderalimentatie, pensioenvraagstukken en de schulden die jullie samen hebben. Door hier samen duidelijke en heldere afspraken te maken hoeft de scheidingsadvocaat Amstelveen alleen uw scheiding Amstelveen aan te vragen.

Mediator Amstelveen

Het kan natuurlijk voorkomen dat u bij sommige afspraken er niet uitkomt met uw ex-partner. Schakel dan een mediator of echtscheidingsadvocaat Amstelveen in om de laatste dingen goed overeen te komen. De mediator of advocaat zal geen beslissingen maken, maar uitsluitend zaken in goed overleg proberen te regelen. De zaken waarmee de mediator zich bezighoudt en welke besproken worden, worden vervolgens vastgelegd in een document. De scheidingsadvocaat of mediator zal vervolgens de scheiding aanvragen in Amstelveen bij de rechter.

Een scheidingsadvocaat Amstelveen in het geval jullie er niet uitkomen

Is geen goed overleg meer mogelijk tussen u en uw ex-partner? Dan komt u er niet omheen om echtscheidingsadvocaten Amstelveen te benaderen. In dit geval dient u een echtscheidingsadvocaat Amstelveen in dienst te nemen. Uw ex-partner zal dit ook moeten doen om zijn of haar belangen te laten behartigen. De echtscheidingsadvocaten Amstelveen zullen vervolgens onderhandelen over de verschillende zaken die van toepassing zijn op uw echtscheiding. U hoeft hierdoor geen contact meer te hebben met uw ex-partner, omdat alles via de echtscheidingsadvocaten Amstelveen verloopt.

Tijdelijke maatregel?

Het proces van een echtscheiding Amstelveen kan soms aardig wat tijd in beslag nemen. Sommige dingen dienen nou eenmaal snel geregeld te worden, waardoor het verstandig is om tijdelijke maatregelen vast te leggen. U kunt hiervoor een scheidingsadvocaat Amstelveen contacteren. Een goede onderlinge verstandhouding is hierbij natuurlijk wel zo prettig.

Scheiding aanvragen in Amstelveen via een gemeenschappelijk of eenzijdig verzoek

Echtscheiding aanvragen in Amstelveen? Een echtscheidingsadvocaat Amstelveen is verplicht. Het verzoek tot een scheiding aanvragen in Amstelveen kan op gemeenschappelijk verzoek of via een eenzijdig verzoek. Als jullie er samen over uit zijn om te scheiden, is de keuze voor een gemeenschappelijk verzoek snel gemaakt. In dat geval zal de scheidingsadvocaat dan het echtscheidingsconvenant indienen bij de rechtbank. U hoeft dan zelf niet naar de rechtbank te gaan.

Wilt u een scheiding aanvragen in Amstelveen via een eenzijdig verzoek? Dan zal uw scheidingsadvocaat in Amstelveen direct de scheiding aanvragen bij de rechtbank. Het is mogelijk dat de advocaat direct het echtscheidingsconvenant meestuurt. Bij een eenzijdig verzoek moet u wel rekening houden dat zowel u als uw echtscheidingsadvocaat voor de rechter dient te verschijnen. Uw scheidingsadvocaat Amstelveen zal u voorbereiden op zaken die naar voren zullen komen in de rechtbank.

Scheidingsadvocaat Amstelveen

Scheiden met kinderen in Amstelveen

Een echtscheiding zet de wereld van uw gezin op zijn kop zetten. Het belang van het kind dient voorop te staan tijdens de echtscheiding Amstelveen. Escalatie tussen u en uw ex-partner dient voorkomen te worden. Toch is hier soms geen ontkomen aan. Het is belangrijk dat u verdere escalatie voorkomt en een echtscheidingsadvocaat Amstelveen in dienst neemt. De Nederlandse wet verplicht het dat afspraken omtrent kinderen samen met de kinderen worden gemaakt. Afspraken over scheiden met kinderen in Amstelveen dienen te worden vastgelegd te worden in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan is onderdeel van het echtscheidingsconvenant. Overige belangrijke onderdelen zijn ouderlijk gezag vraagstukken, co-ouderschap, omgangsregelingen en kinderalimentatie.

Lees hieronder meer informatie over de verschillende zaken die geregeld dienen te worden als jullie gezamenlijke kinderen hebben:

Echtscheidingsconvenant opstellen, schakel een scheidingsadvocaat Amstelveen in

Het niet verplicht om een echtscheidingsconvenant op te stellen als u wilt gaan scheiden in Amstelveen, toch heeft het zo zijn voordelen. Zo kunnen al de zaken en afspraken die onderling worden gemaakt betreffende uw echtscheiding Amstelveen worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. De juridische ondersteuning van een echtscheidingsadvocaat in Amstelveen bij vragen over de echtscheidingsconvenant kan hierbij onmisbaar zijn. Schroom dan ook niet om scheidingsadvocaat Amstelveen te benaderen. Echtscheidingsadvocaten Amstelveen weten als geen ander hoe deze afspraken vast te leggen en waar jullie op moeten letten. Doorgaans zijn zaken die voorkomen in een echtscheidingsconvenant de volgende: afspraken over de kinderen, alimentatie, de woning, pensioen, boedelverdeling, schulden en zaken betrekking tot een eigen onderneming na het scheiden. Als jullie beide akkoord zijn met de inhoud van het echtscheidingsconvenant Amstelveen kan deze ondertekend worden. Gezamenlijk met het verzoekschrift en eventuele ouderschapsplan zal de scheidingsadvocaat Amstelveen het convenant indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal doorgaans na een aantal weken de echtscheiding in Amstelveen bekrachtigen in een definitieve uitspraak.

Echtscheidingsadvocaten Amstelveen

Echtscheidingsadvocaat Amstelveen

Wenst u contact met een scheidingsadvocaat Amstelveen? Bij Advocatenkantoren.nl treft u een overzichtelijk aanbod van echtscheidingsadvocaten in Amstelveen. Selecteer de advocaat gebaseerd op specialisatie, uurtarief of ervaring. U kunt via Advocatenkantoren.nl direct uw zaak of vraag voorleggen aan de geselecteerde scheidingsadvocaat Amstelveen. Wij vertonen uitsluitend scheidingsadvocaten Amstelveen die staan ingeschreven bij Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Bij de profielen ziet u tevens of de geselecteerde echtscheidingsadvocaat Amstelveen is aangesloten bij een specialisatievereniging zoals de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Hiermee verzekert u zichzelf van de beste scheidingsadvocaat in Amstelveen. Op het uitgebreide profiel van de advocaat vindt u meer informatie over het kantoor en specialisme en werkgebied.

Neem contact op met echtscheidingsadvocaten

Om de scheiding in Amstelveen zo positief en zorgeloos mogelijk te laten verlopen kunt u echtscheidingsadvocaten inschakelen om alles van A tot Z te laten regelen. Middels het contactformulier (te vinden op de profielpagina) kunt u uw zaak voorleggen aan de gekozen scheidingsadvocaat Amstelveen. Uw aanvraag wordt vervolgens beoordeeld door een juridisch expert. Als er aanvullende vragen zijn omtrent uw aanvraag kan er telefonisch contact met u worden opgenomen, alvorens uw zaak wordt doorgestuurd naar de gekozen echtscheidingsadvocaat Amstelveen. Hulp nodig bij het vinden van de beste echtscheidingsadvocaten Amstelveen? Via het helpdeskformulier helpen wij u bij het vinden van een geschikte scheidingsadvocaat Amstelveen.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •