•  
     

3 medisch strafrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Melissa Slaghekke Specialist
Melissa Slaghekke
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
  • Rechtsgebieden: Strafrecht, Tuchtrecht
  • "Uitgebreide ervaring met het bijstaan in gewelds, vermogens en opiumdelicten."
Rianne Maliepaard Specialist
Rianne Maliepaard
Advocatenkantoor Maliepaard
Middenburcht 136, 3452 MT, Vleuten
Profiel Contact 160,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Medisch strafrecht advocaten

GESPECIALISEERDE MEDISCH STRAFRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat medisch strafrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten medisch strafrecht.

Advocaat medisch strafrecht

Heeft u te maken met het medisch strafrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde medisch strafrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met medisch strafrecht als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in medisch strafrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van medisch strafrecht.

Medisch strafrecht

Het medisch strafrecht is het strafrecht dat voor een medicus van toepassing is. Het gaat niet zozeer om een apart soort strafrecht, maar meer om een groepering van delictomschrijvingen die vooral op medici van toepassing kunnen zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan een optredende complicatie die normaliter enkel voorkomt wanneer niet de juiste procedures zijn gevolgd, het helpen bij euthanasie zonder het protocol te volgen, het overtreden van beroepsnormen, enzovoorts.

Lastige dilemma’s in het medisch strafrecht

In het medisch strafrecht zal lang niet altijd een arts als verdachte worden aangemerkt. Het kan ook gaan om een zaak waarbij het medisch beroepsgeheim aan de orde komt. Artsen hebben namelijk een beroepsgeheim en moeten daarom bepaalde informatie geheim houden. Doen ze dat niet, dan overtreden ze de geheimhoudingsplicht; iets wat in artikel 272 van het Wetboek van Strafrecht verboden is. Tegelijkertijd willen artsen vaak wel de informatie verstrekken die nodig is om bijvoorbeeld een zaak op te lossen. Dat levert soms lastige dilemma’s op.

Advocaat in medisch strafrecht voor advies en bijstand

Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan de arts niet alleen met advies terzijde staan, maar kan uiteraard een medicus ook verdedigen en bijstaan onder het tuchtrecht. Een arts wil vaak het beste voor de patiënt en daarom verdient de arts de best mogelijke verdediging.

Advocaat medisch strafrecht nodig?

De vertoonde medisch strafrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in medisch strafrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de medisch strafrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat medisch strafrecht.

Advocaten en advocatenkantoren medisch strafrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren medisch strafrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde medisch strafrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN