9 medisch strafrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Fenna Teuben-Oass
Fenna Teuben-Oass
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
  • Rechtsgebieden: Civiel recht, Strafrecht
  • "Een goede advocaat moet ook buiten de juridische kaders kunnen kijken."
Profiel Contact 175,00 p/u
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Clarice Stenger Specialist
Clarice Stenger
Meijers Canatan Advocaten
Evert van de Beekstraat 1-104, 1118 CL, Schiphol
Ronald Zwiers Specialist
Ronald Zwiers
Zwiers Advocaten
Randstad 21-43, 1314 BG, Almere
Profiel Contact 250,00 p/u
Richard van der Weide Specialist
Richard van der Weide
Advocatenkantoor Van der Weide
Johannes Verhulststraat 113-hs, 1071 MZ, Amsterdam
Maurice Stassen Specialist
Maurice Stassen
Linssen cs Advocaten
Willem II Straat 29A, 5038 BA, Tilburg
Profiel Contact 200,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Jolien Klomp
Jolien Klomp
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
  • Rechtsgebieden: Strafrecht, Pro Deo
  • "Je moet niet in elke kans een probleem zien, maar juist de kans in het probleem"
Kaylee Meijer
Kaylee Meijer
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
  • Rechtsgebieden: Strafrecht
  • "‘Doen wat je zegt, en zeggen wat je doet’"
Profiel Contact 180,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Medisch strafrecht advocaten

GESPECIALISEERDE MEDISCH STRAFRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat medisch strafrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten medisch strafrecht.

Advocaat medisch strafrecht

Heeft u te maken met het medisch strafrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde medisch strafrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met medisch strafrecht als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in medisch strafrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van medisch strafrecht.

Medisch strafrecht

Het medisch strafrecht is het strafrecht dat voor een medicus van toepassing is. Het gaat niet zozeer om een apart soort strafrecht, maar meer om een groepering van delictomschrijvingen die vooral op medici van toepassing kunnen zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan een optredende complicatie die normaliter enkel voorkomt wanneer niet de juiste procedures zijn gevolgd, het helpen bij euthanasie zonder het protocol te volgen, het overtreden van beroepsnormen, enzovoorts.

Lastige dilemma’s in het medisch strafrecht

In het medisch strafrecht zal lang niet altijd een arts als verdachte worden aangemerkt. Het kan ook gaan om een zaak waarbij het medisch beroepsgeheim aan de orde komt. Artsen hebben namelijk een beroepsgeheim en moeten daarom bepaalde informatie geheim houden. Doen ze dat niet, dan overtreden ze de geheimhoudingsplicht; iets wat in artikel 272 van het Wetboek van Strafrecht verboden is. Tegelijkertijd willen artsen vaak wel de informatie verstrekken die nodig is om bijvoorbeeld een zaak op te lossen. Dat levert soms lastige dilemma’s op.

Advocaat in medisch strafrecht voor advies en bijstand

Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan de arts niet alleen met advies terzijde staan, maar kan uiteraard een medicus ook verdedigen en bijstaan onder het tuchtrecht. Een arts wil vaak het beste voor de patiënt en daarom verdient de arts de best mogelijke verdediging.

Advocaat medisch strafrecht nodig?

De vertoonde medisch strafrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het medisch strafrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de medisch strafrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren medisch strafrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren medisch strafrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend medisch strafrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •