•  
     

7 bopz advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Paul van Putten Specialist
Paul van Putten
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Manon  van Meurs Specialist
Manon van Meurs
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Mirjam Nieuwendijk Specialist
Mirjam Nieuwendijk
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Mirjam van der Weide Specialist
Mirjam van der Weide
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Elwin Boskma Specialist
Elwin Boskma
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Rob Wortelboer Specialist
Rob Wortelboer
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

BOPZ advocaten

GESPECIALISEERDE BOPZ ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde BOPZ advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat bopz

Krijgt u te maken met BOPZ (Wet bijzondere opnemingen) en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde BOPZ advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met de Wet BOPZ als expertise. Het psychiatrisch patiëntenrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van BOPZ vraagstukken.

BOPZ

De afkorting BOPZ staat voor Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen. Dit is de wet die sinds 1994 van kracht is, en waarin de zaken rondom onvrijwillige opname van patiënten worden geregeld. De wet verving de Krankzinnigenwet die al uit de 19e eeuw stamde.

Wijzen van opname

Er zijn twee wijzen waarop iemand gedwongen kan worden opgenomen. Allereerst wanneer iemand zich verzet tegen opname en daar haast bij is. Met toestemming van de burgemeester kan dan inbewaringstelling worden geëist. Gedurende de eerste periode van verblijf wordt onderzoek gedaan naar de geestelijke toestand van de betrokkene. Wanneer de betrokkene een gevaar vormt voor zichzelf, anderen of de omgeving, het gevaar niet op een andere manier is af te wenden en voortkomt uit een geestelijke stoornis, kan de betrokkene worden opgenomen.

Een andere wijze van opname is op verzoek van de patiënt zelf. Dat lijkt vreemd, want hoe is er dan sprake van onvrijwillige opname? De patiënt kan echter vrezen dat hij of zij zelf later de toestemming weer wil intrekken. Door zelf een machtiging af te geven, kan de patiënt worden vastgehouden, ook wanneer de toestemming later wordt ingetrokken.

Behandelplannen, rechten en andere zaken

Wanneer geschillen of problemen ontstaan rondom behandelplannen, is het verstandig een advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen. Zij hebben veel ervaring met dit soort zaken, waardoor vaak binnen korte tijd een passende oplossing gevonden kan worden.

Advocaat BOPZ nodig?

De vertoonde BOPZ specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in de Wet BOPZ in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende BOPZ advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren BOPZ

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde BOPZ advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde BOPZ advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN